Новини

Повернутися до переліку новин

Верховна Рада схвалила за основу законопроект, який передбачає створення в Україні Єдиного реєстру імпортерів озоноруйнівних речовин

28 лютого Верховна Рада схвалила  за основу Проект Закону про озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази № 9082 від 14.09.2018 року.

Закон врегулювує існуючий ринок імпортованих озоноруйнівних речовин та налагоджує державний облік і контроль за іх обігом. Йдеться здебільшого про спінювачі, розчинники та охолоджувачі у виробництві будівельних матеріалів, оборонній промисловості, секторах цивільної та промислової авіації, медичних та залізничних об’єктах, автомобільній промисловості тощо.

«Всі озоноруйнівні речовини Україна імпортує, оскільки їх виробництво у державі відсутнє, проте подальше зменшення використання цих речовин у процесі виробництва обладнання та інших товарів жодним чином не позначиться на якості життя українців. Більшість країн світу вже давно зменшують  використанням озоноруйнівних речовин і як свідчать дослідження, за останні 30 років це позитивно відобразилося на стані озонового шару», - пояснив Міністр екології. 

Розробка такого закону  є виконанням міжнародних зобов’язань, взятих Україною в рамках Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар  і передбачає поступове скорочення та подальше припиненням споживання цих речовин.

«Свого часу ми одними з перших приєдналися до Віденської конвенції та ратифікували Монреальський протокол, тим самим підтримавши світове співтовариство у боротьбі з негативними впливами на стан озонового шару. Всі ці роки  Україна дотримується взятих на себе зобов’язань. Сьогодні парламент  зробив ще один важливий крок на підтримку нової кліматичної політики,  яка передбачає цілком практичні заходи протидії змінам клімату», - зазначив Остап Семерак.

Законопроект також передбачає створення Єдиного реєстру імпортерів озоноруйнівних речовин та обов’язкове маркування всіх товарів, які містять такі речовини, під час ввезення чи транзиту їх територією України.

Порушення правил щодо недопущення та запобігання витокам та викидам озоноруйнівних речовин та фторованих парникових газів будуть тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!