Новини

Повернутися до переліку новин

Відбувся круглий стіл на тему: «Енергетична стратегія України: інвестиційні можливості та виклики»

14 вересня Міністерство енергетики та вугільної промисловості України спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу ядерної політики та ядерної безпеки провело круглий стіл на тему: «Енергетична стратегія України: інвестиційні можливості та виклики».

У заході взяли участь заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталія Бойко,  в.о. голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський. Крім того до обговорення цієї теми долучилися народні депутати України — Ольга Бєлькова та Вікторія Войціцька, голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук, керівник підгрупи «Енергетика та екологія» Групи Європейської Комісії з підтримки України Торстен Веллерт та інші.

У вступному слові Олександр Домбровський наголосив про важливість прийняття Енергетичної стратегії України до 2035 року та зауважив, що цього року внесено зміни до головних законопроектів, що дозволило спростити розвиток зеленої енергетики, впровадити заходи з енергоефективності. Також посилено  роботу в напрямку прозорості, що  дозволило зменшити корупційні ризики у видобувній галузі.

Наталія Бойко презентувала основні напрями нової Енергетичної стратегії та наголосила, що головними цілями Стратегії є розвиток свідомого та енергоефективного суспільства, досягнення енергетичної незалежності, перехід на ринкові відносини в ПЕК, покращення інвестиційної привабливості галузі, інтеграція газових і електроенергетичних мереж в енергетичний простір ЄС, перехід на сучасну систему управління галуззю. Досягнення цих цілей – це основа енергетичної безпеки на довгострокову перспективу.

За словами Сергія Савчука, Україна поставила за мету отримати у 2020 році 11% «зеленої» енергії в кінцевому енергоспоживанні країни ще до прийняття стратегії. Це потребує чималих інвестицій, а саме – 12 млрд євро. Тому всі прийняті законодавчі зміни спрямовані на створення сприятливих умов для роботи інвесторів та бізнесу.

Серед головних реформ — удосконалення та прив’язка до курсу євро «зелених» тарифів на «чисту» електроенергію,  впровадження стимулюючого тарифу на тепло «не з газу». Також передбачено законодавством можливість укладати довгострокові договори  купівлі-продажу електроенергії за «зеленим» тарифом до 2030 року.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!