Новини

Повернутися до переліку новин

Відповідальність за порушення екологічного законодавства

За даними Держекоінспекції  з 4 по 10 серпня 2017 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 487 перевірок на 257 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 450 протоколів про адміністративні правопорушення. Загальна сума накладених штрафів складає 102 620 грн, стягнуто 92 995 грн.

У зв'язку з порушеннями вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на загальну суму 7 075 031 грн.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 5 131 795 грн, що становить 73% від суми розрахованих збитків. За претензіями та позовами стягнуто 192 086 грн.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Дніпропетровська область

Держекоінспекція у Дніпропетровській області провела розрахунок збитків та пред’явила претензію КП «Кривбасводоканал» для добровільного відшкодування 910,656 тис. грн за забруднення земельних ресурсів. Направлено позов до суду. Матеріали передано до прокуратури Дніпропетровської області.

Івано-Франківська область

Держекоінспекція в Івано-Франківській області провела розрахунок збитків та пред’явила претензію ДП «Кутське ЛГ» для добровільного відшкодування 542,187 тис. грн за незаконне вирубування дерев. Матеріали перевірки передано до управління СБУ в Івано-Франківській області.

Київська область

Держекоінспекція у Київській області провела розрахунок збитків та пред’явила КП КОР «Бородянкатепловодопостачання» претензію для добровільного відшкодування 875,689 тис. грн за самовільне використання підземних вод без спеціального дозволу на користування надрами.

Львівська область

Держекоінспекція у Львівській області провела розрахунок збитків від незаконної рубки 142 дерев, здійсненої Старосамбірським ДЛГП «Галсільліс». Збитки оцінюються в 1129,676 тис. грн. Матеріали перевірки передано до управління СБУ у Львівській області.

Одеська область

Держекоінспекцією в Одеській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію КП «Парки Одеси» на суму 643,994 тис. грн за пошкодження зеленої зони (газону звичайного) загальною площею 6851 м2.

Детально про те, які наслідки має порушення прородоохоронного законодавства та про відповідальність – у №8, 2017 журналу «Екологія підприємства»

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!