Новини

Повернутися до переліку новин

Вздовж Десни працюють десятки незаконних промислів з видобутку природніх ресурсів

5 травня 2014 року представниками Держекоінспекції України, Держекоінспекції у м. Києві, Держекоінспекції у Київській області та Самообороною Майдана проведена спільна рейдова перевірка з виявлення фактів ведення незаконного промислу з видобутку піску вздовж р. Десна, р. Дніпро та посилення державного нагляду (контролю) за станом охорони, використання і відтворення рибних та інших водних живих ресурсів під час заборони на лов риби та інших водних живих ресурсів у рибогосподарських водних об'єктах України в весняно-літній нерестовий період 2014 року та встановлення місць складування видобутку піску.

В ході рейдової перевірки затоки р. Десна у Деснянському районі м. Києва виявлено в нерестовий період з 01.04.2014 року по 10.06.2014 року на землях водного фонду у межах прибереженої захисної смуги факт складування грунтово-піщаної суміші на площі 19 269 кв. м., внаслідок чого було самовільно знесені зелені насадження, а саме: знищення газону на площі 19 269 кв. м.; пошкодження до ступеня припинення росту 15 дерев різних порід та діаметрів; пошкодження до ступеня не припинення росту 70 дерев різних порід та діаметрів, а також влаштування звалища будівельних відходів на площі 337 кв. м. у прибережено–захисній смузі р. Десна.

На момент перевірки працівниками Державної екологічної інспекції у м. Києві було викликано наряд міліції та оперативно слідчу групу Деснянського РУ ГУ МВС України в м. Києві, якою було зафіксовано факт правопорушення.

Попередній розрахунок збитків завданих державі в наслідок порушення природоохоронного законодавства складає близько 1,7 млн. грн.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!