Новини

Повернутися до переліку новин

Як підприємствам підготуватись до роботи в умовах дії Закону № 377?

Нагадаємо, Закон України «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів» від 12 грудня 2019 року № 377-IX (далі — Закон № 377) створює нові  правила вже з 2021 року!

Готуватися треба починати вже зараз, стверджує Михайло Левицький, Генеральний директор TMS Ukraine–cooperation partner of TUV SUD.

Перш за все, необхідно забезпечити навчання персоналу, і це стосується не тільки операторів установок. Фахівці сектору консалтингу та верифікації вже зараз мають розпочати свою підготовку для надання відповідних консалтингових або верифікаційних послуг.

Треба відзначити, що багато фахівців в Україні — представників операторів вже пройшли таке навчання в рамках проєкту Всесвітнього банку «Partnership for market readiness» (PMR). Крім того, цей проєкт забезпечив підготовку викладачів для навчання майбутніх верифікаторів. Наша компанія працює в цьому напрямку спільно з Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства і вже розпочала таку підготовку верифікаторів.

Наступне, що я б наполегливо рекомендував операторам — розпочати розробку своїх перших, пілотних планів моніторингу вже в цьому році (наприклад, за друге півріччя 2020 року) та передати відповідні звіти про викиди на пілотну верифікацію. Це було б найкращим способом підготовки до наступного 2021 оку — року, обов’язкового для системи МЗВ.

Увага! Стаття публікується частково!

Повна версія - в журналі «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №6, 2020.

У випуску №5 журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» в інтерв’ю з І. Ставчук, заступником Міністра Мінекоенерго, ми розповідали докладно про Директиву 2003/87/ЄС (парникові гази) у 2020 році: майбутнє СТВ в Україні

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!