Новини

Повернутися до переліку новин

Як працювати із системою моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів: Міндовкілля розпочало серію тренінгів для бізнесу

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з проєктом «Підтримка створення схеми торгівлі квотами на викиди парникових газів (СТВ) в Україні» розпочало серію тренінгів для представників бізнесу, верифікаторів та інших зацікавлених сторін. 

Основна мета — допомогти учасникам розібратися в системі моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів (МЗВ) і забезпечити їхню підготовку до виконання нових законодавчих вимог.

«Міндовкілля активно співпрацює з бізнесом для досягнення кліматичних цілей України. Разом із експертами розроблено законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів», щоб відновити обов’язкову систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів. Це дозволить забезпечити точні дані для вдосконалення екологічної політики та регулювання викидів. У цьому процесі нам допомагає німецьке товариство міжнародного співтовариства GIZ», — зазначила заступниця Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Вікторія Киреєва.

За словами Вікторії Киреєвої, законопроєкт був напрацьований з урахуванням воєнного часу – частина установок зруйнована, пошкоджена, або перебує на тимчасово непідконтрольній території України. Щодо цього будуть окремі консультації, про які ми повідомимо на офіційному сайті Міндовкілля. 

«Ми розпочинаємо навчальні заходи для підтримки операторів установок та верифікаторів, щоб допомогти їм зрозуміти особливості системи МЗВ та відновити знання. Спільно з GIZ працюємо над цифровізацією Єдиного реєстру МЗВ, що спростить надання адміністративних послуг. Плануємо, що система буде доступна наступного року», – зазначив директор проєкту «Підтримка впровадження схеми торгівлі квотами на викиди парникових газів (СТВ) в Україні», GIZ Павло Масюков.

Нагадаємо, тренінги були ініційовані через зміни в законодавстві МЗВ у 2023 році та відсутність обов’язкової звітності під час війни. Вони також відбуватимуться в онлайн-форматі, про дати та час ми повідомимо на офіційному сайті Міндовкілля та через інформаційні розсилки. 

Тренінгові сесії організовано в рамках проєкту «Підтримка впровадження схеми торгівлі квотами на викиди парникових газів (СТВ) в Україні», що реалізується GIZ в Україні за дорученням Федерального міністерства економіки та клімату Німеччини (BMWK) в рамках Міжнародної кліматичної ініціативи (ІКІ) з вересня 2017 року.
 

Джерело: Міндовкілля

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!