Новини

Повернутися до переліку новин

Як розвивалося промислове відновлення та переробка відходів у США

Процес промислового відновлення та переробки постійно розвивається у всьому світі, оскільки компанії продовжують шукати шляхи зменшення та повторного використання небезпечних відходів. 

Хоча переробка в тій чи іншій формі існувала протягом століть – Японія вперше зареєструвала повторне використання макулатури в 1031 році – ця практика надзвичайно розвинулась, дозволяючи галузям скоротити або навіть усунути потоки відходів.  

Ця еволюція не тільки допомогла компаніям, які традиційно мали великі потоки відходів, що забруднюють навколишнє середовище, але навіть забезпечила переваги економії коштів, яких вони не очікували. 

Історичні віхи 

Незважаючи на те, що переробка використовувалася протягом століть, лише в середині 1960-х років Сполучені Штати вжили заходів для вирішення зростаючих проблем промислових та міських відходів.  

Прийнятий у 1965 році Конгресом Закон про утилізацію твердих відходів став першою федеральною спробою вдосконалити технологію утилізації відходів. Він створив основу для нагляду державами та кращого контролю над утилізацією твердих відходів, і сміттєзвалища часто заповнювалися.  

Але саме Закон про збереження та відновлення ресурсів 1976 року більш детально розглядав питання утилізації твердих і небезпечних відходів. Також відомий як RCRA, цей закон дотримується і сьогодні. Хоча протягом багатьох років до нього вносилися зміни, щоб посилити його виконання та вирішити інші проблеми.  

Цілі RCRA включають: 

  • Захист навколишнього середовища та мешканців від небезпеки утилізації відходів
  • Збереження енергії та природних ресурсів
  • Зменшення кількості утворюваних відходів
  • Управління та правильна утилізація будь-яких відходів 

У рамках RCRA було запроваджено кілька програм, включаючи програму з небезпечних відходів, яка створила систему контролю небезпечних відходів від «колиски до могили» або від моменту їх утворення до їх утилізації. 

Відкрита переробка 

Минав час, відкритий цикл переробки став дуже поширеним у виробничих галузях.  

Цей тип промислової переробки в кінцевому підсумку затримує утилізацію, перетворюючи вироблені товари та відпрацьовані матеріали в нову сировину. Ці матеріали потім можуть бути використані для інших цілей виробництва, таких як джерело палива для іншого виробничого процесу.  

Загалом, матеріали, перероблені шляхом переробки з відкритим циклом, використовуються для цілей, що відрізняються від їх початкового призначення.  

Наприклад, перероблені пластикові пляшки можна використовувати для виготовлення флісової тканини для курток. Цей процес «відкритий», оскільки куртки виготовляються з перероблених пляшок. Але як тільки це станеться, куртки не можна переробляти. По суті, вони «виходять з циклу» і, коли більше не використовуються, потраплять на сміттєзвалище чи сміттєспалювальний завод.  

Незважаючи на це, відкрита переробка дозволила компаніям продовжити термін служби матеріалу або речовини. 

Змішування палива 

Протягом кількох десятиліть змішування палива дозволяло компаніям скоротити утилізацію небезпечних відходів і споживання викопного палива. 

Змішування палива включає змішування альтернативного палива з небезпечними відходами, які є у вигляді рідин, шламу, золи або навіть деяких твердих речовин. Цей процес змішує потоки органічних відходів в альтернативне паливо для печей, що використовуються у виробництві цементу. 

Змішування палива також зберігає природні ресурси, замінюючи вугілля, нафту та інші викопні види палива у виробництві цементу. Це також часто дешевше, ніж спалювання. 

Хоча змішування палива перетворилося на популярний варіант переробки для багатьох компаній, є загвоздка.

Для компаній, розташованих у західній частині Сполучених Штатів, це може бути дорогим як для їх прибутку, так і для навколишнього середовища.  

Це тому, що найближчі цементні печі знаходяться поблизу вапнякових кар’єрів, які розташовані на Середньому Заході та вздовж східного узбережжя Сполучених Штатів.  

Це означає, що остаточне видалення потоків небезпечних відходів відбувається за тисячі миль, що може додати транспортні витрати до їх бюджету на переробку та спалити додаткове викопне паливо для транспортування продукції. Це суперечить усьому, чого вони сподіваються досягти, якщо намагатимуться покращити стійкість своєї компанії та скорегувати вуглецевий слід. 

Замкнений цикл переробки 

Сьогодні переробка замкненого циклу є одним із найпопулярніших досягнень у промисловій переробці.

Це тому, що цей процес можна виконувати нескінченно без погіршення властивостей матеріалу.  

Переробка із замкнутим циклом збирає зібрані відходи, переробляє їх і знову використовує для виготовлення того самого продукту, з якого він був отриманий. Цей процес є відновлювальним і регенеративним за своєю конструкцією і спрямований на те, щоб матеріали були максимально корисними та цінними.  

Наприклад, у Temarry поєднують дистиляцію розчинниками , перетворення відходів у енергію та обробку води у замкненому процесі переробки, який пропонує «справжню переробку» для промислових розчинників, твердих органічних речовин і небезпечних відходів на водній основі.  

Використовуючи потоки небезпечних відходів, які раніше були призначені для звалищ або змішування палива для цементних печей, такий замкнений процес переробки повертає в промисловість розчинники, які можна використовувати повторно.

Цей процес справді зосереджений на стійкості ресурсів, що допомагає виробникам небезпечних відходів досягти своїх корпоративних ініціатив щодо сталого розвитку .  

Замкнута переробка також приносить користь генераторам небезпечних відходів уздовж Західного узбережжя, різко скорочуючи кількість миль, пройдених для транспортування відходів, тим самим зменшуючи їхній вуглецевий слід. 

Утилізація замкнутого циклу ближче розглядає, чому переробка замкнутого циклу є кращою, особливо для генераторів небезпечних відходів, розташованих на заході США. 

Майбутнє зараз 

Промислове відновлення та переробка відходів еволюціонували з тих пір, як ця практика вперше існувала, але особливо в останні кілька десятиліть, щоб задовольнити потреби виробників у Сполучених Штатах та у всьому світі.  

Хоча промислові методи переробки, такі як змішування палива та інші види переробки з відкритим циклом, є ефективним вибором для скорочення викидів небезпечних відходів, нові методи зробили більший вплив не тільки на збереження навколишнього середовища, але й на виконання нормативних вимог.  

Компанії, які скористалися цим революційним рішенням, усвідомлюють, що майбутнє вже зараз, і ведуть шлях до більш стійкого методу поводження з небезпечними відходами.

Джерело: resource.temarry.com

Більше про перспективи та сьогодення управління промисловими відходами – вже 6 травня на Семінарі-практикумі для фахівців підприємств за темою «Відходи у воєнний і поствоєнний час: нова екологічна індустрія»

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!