Новини

Повернутися до переліку новин

Є проблема? — Маємо рішення: розбираємо прикладні питання для еколога на підприємстві

Увага! Повідомляємо, що розпочато передплату на 2021 рік на журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» в друкованому та електронному форматі.

Пропонуємо Вам передплатити журнал на 2021 рік та отримати в ПОДАРУНОК 24 електронних випуски журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»!
*Акція діє до 31 жовтня

У нас є досвід вирішення реальних ЕКОпроблем промислових підприємств і ми зможемо надавати вам допомогу у їх вирішенні

В редакцію журнала «Екологія підприємства» щодня надходять питання для консультації від менеджерів природоохоронної діяльності щодо нагальних і спірних питань. У жовтневий випуск журналу, разом з експертами надали роз’яснення на ряд практичних питань:

На підприємстві (водоканал) утворюється значна кількість шламу від очищення стічних вод, який розміщується на власній території і має паспорт місця видалення відходів. У 2018 році Харківським інститутом агрохімії проводилося дослідження цього відходу, за висновком — відходи не містять важких металів, і їх можна використовувати як добриво.

Чи потрібно сплачувати екологічний податок за розміщення цього відходу, і якщо потрібно, то якою має бути оплата?

Часто у висновках з ОВД прописується контроль вібрації в санітарно-захисній (СЗЗ) та житловій зоні. Які показники потрібно контролювати, чи є для них нормативи і за допомогою якого обладнання ці заміри потрібно робити?

Чи може віброметр з діапазоном 10 Гц–10 кГц виміряти необхідну віброшвидкість та вібросприскорення за трьома осями на СЗЗ або у жилій зоні?

Чи підпадають під дію положень ст. 14 Кодексу України «Про надра» такі приклади:

  • система очисних споруд, яка складається з прийомних басейнів зливових та промислових стоків. є проміжними етапами перед очищенням та скиданням до каналізаційного колектору КП «МПУВКХ»;
  • склад гексану, що входить до технологічного процесу комплексу з переробки насіння соняшника, представлений 4-ма підземними горизонтальними металевими резервуарами. Об’єм кожного — 75 м3, діаметр — 3,24 м, довжина — 9,72 м.

Як необхідно проводити реєстрацію в Єдиному реєстрі установок, що підпадають під МЗВ, в якій установі та на основі яких нормативних документів?

Якщо підприємство вивозить власним транспортом на полігон (згідно з договором, укладеним з сільською радою про приймання відходів) відходи першого класу, а саме — фруктовий жмих, чи має бути для цього спеціальний транспорт, і чи потрібно отримувати якісь дозволи?

Чи можуть спеціалісти підприємства (головний інженер, еколог) самостійно без залучення спеціалізованих організацій провести на підприємстві технічне навчання і перевірку знань інженерно-технічного та обслуговуючого персоналу, залученого до експлуатації ГОУ, що передбачено вимогами Правил технічної експлуатації установок очистки газу? Що для цього потрібно?

Підприємство планує збудувати власну біогазову станцію та утилізувати зернові елеваторні відходи. Які для цього потрібні дозволи?

Чи можна вносити зміни до дозволу на викиди, чи необхідно отримати новий дозвіл за наявності змін в технологіях, обладнанні?

Як часто потрібно підприємству, що займається ремонтом літаків, робити аналізи ґрунту щодо радіаційного фону та гельмінтів?

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!