Новини

Повернутися до переліку новин

З питаннями зі сплати екологічних податків - до фахівця

Днями сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» провела заступник начальника відділу податку на прибуток, місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів управління оподаткування та контролю окремих об’єктів і операцій ДПІ у Красногвардійському районі м.Дніпропетровська ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області Інна Башликова. Додзвонювачі цікавилися обчисленням та сплатою земельного податку, екологічного податку та місцевих податків.

Відповіді на окремі з них:

Чи є наше підприємство платником екологічного податку за розміщення відходів виробництва та побутових відходів, якщо наше підприємство є виконавцем підрядних будівельних робіт, в результаті здійснення яких утворюються відходи будівництва. При цьому між нашим та комунальним підприємством укладено договір на надання послуг із захоронення побутових відходів на полігоні комунального підприємства?

Відповідно до Закону України від 24.05.2012р. №4834-VІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм», починаючи з 1 січня 2013 року, усувається подвійне оподаткування екологічним податком розміщення суб’єктами господарювання відходів на спеціально відведених місцях чи об’єктах, що розміщені на власних територіях.

При тимчасовому зберіганні відходів суб’єкти господарювання не сплачуватимуть екологічний податок у разі наявності у них договору на видалення та утилізацію відходів з суб’єктами господарювання (комунальними або спеціалізованими підприємствами тощо) та передачі відходів у встановлені цим договором терміни на утилізацію та захоронення. У даному випадку платником екологічного податку за розміщення побутових відходів є комунальне підприємство.

Що стосується відходів будівництва, то до групи 45 Державного класифікатора відходів ДК 005-96, затвердженого наказом Держстандарту України від 29.02.96 № 89, включені відходи, що утворюються під час будівельних робіт, знесення будівель і споруд. Таким чином, ваше підприємство, яке здійснює розміщення відходів будівництва, є платником екологічного податку.

Чи потрібно відображати у податковій декларації екологічного податку (кол. 3 додатку 4) за звітний квартал поточного року обсяги відходів, що були відображені у податковій декларації екологічного податку за попередній звітний квартал, проте їх не було передано (або вони були передані) на видалення та утилізацію спеціалізованому підприємству?

У колонці 3 «Фактичні обсяги розміщення відходів, тонн (одиниць)» додатку 4 до податкової декларації екологічного податку за звітний квартал поточного року не потрібно відображати обсяги відходів, що були відображені у податковій декларації екологічного податку за попередній звітний квартал (незалежно від того, чи відбулася сплата грошового зобов’язання), проте їх не було передано (або вони були передані) на видалення та утилізацію спеціалізованому підприємству.

Міністерство доходів і зборів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!