Новини

Повернутися до переліку новин

З початку року вітроелектростанцію на Запоріжжі відвідала тисяча туристів

З початку 2017 року Ботієвську вітроелектростанцію, що розташована у Запорізькій області, відвідала тисяча туристів.

За весняно-літній період енергетики ВЕС провели 35 турів. 

Згідно з даними, цьогоріч бажаючих ознайомитися з роботою вітроенергетичного підприємства було на 40% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

У компанії Вінд Пауер, до складу якої входить Ботієвська вітроелектростанція, вже другий рік діє програма "Промисловий туризм", яка передбачає проведення безкоштовних екскурсій для туристів, які цікавляться "зеленою" енергетикою.

Екскурсії проходять щотижня по п'ятницях о 10:00. Тур триває близько півтори години і включає в себе огляд диспетчерського центру управління вітроелекростанції, виїзд до турбін, відвідування майданчика біля вежі вітрогенератора.

Записатися на екскурсію можна на сайті Ботієвської ВЕС.

Традиційно, найчисленніша категорія туристів - це відпочивальники на узбережжі Азовського моря в селах Строганівка та Приморський Посад неподалік від вітроелектростанції. Пік туристичного сезону на Ботієвській ВЕС припадає на літні місяці. Крім екскурсій для туристів вітроенергетики щомісяця проводять інформаційно-освітні тури для школярів і студентів.

«Завдяки цікавим та пізнавальним екскурсіям ми робимо внесок у підвищення туристичної привабливості регіону та виконуємо частину наших соціальних програм, - пояснює начальник Ботієвської вітроелектростанції Геннадій Жуков. - В цьому році експериментували з організацією тематичних заходів для наших туристів: приміром, у День вітру у червні разом зі школярами з Херсона запускали в небо повітряних зміїв, а до Дня незалежності організували святковий флешмоб, в якому взяли участь 80 відвідувачів».

За півтора року дії програми "Промисловий туризм" Ботієвську ВЕС відвідали більше двох тисяч людей з різних регіонів України, країн ближнього і далекого зарубіжжя. 

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!