Новини

Повернутися до переліку новин

Закон збереження їжі

Законодавчі збори штату Нью-Йорк затвердили  в межах бюджетної сесії Закон про пожертвування продуктів харчування та утилізацію харчових відходів. Про це повідомляється на сайті екологічної організації NRDC.

Мета революційного Закону запобігти утворенню і накопиченню цього типу сміття шляхом перенаправлення надлишків їжі нужденним і розвитку переробки.

Документ стосується найбільших виробників харчових відходів, які викидають понад 2 тонни щотижня. Відповідно до Закону, продуктові магазини, ресторани, вищі навчальні заклади не можуть знищувати невикористану якісну їжу. Вони повинні передавати її благодійним фондам, які займаються забезпеченням продуктами харчування малозабезпечених верств населення. Для таких підприємств і організацій вводиться щорічна звітність про те, яку кількість продуктів вони пожертвували.

За оцінками Міністерства охорони навколишнього середовища штату Нью-Йорк, завдяки новому законодавчому акту щорічно можна буде рятувати від потрапляння на звалища більше 250 тис. тонн їжі.

На виробників харчових відходів покладається відповідальність і за їх переробку. Їй підлягають продукти, непридатні до вживання в їжу, і ті, що не знайшли свого споживача. Переробку рекомендується проводити методами компостування або анаеробного зброджування, щоб цінні поживні речовини поверталися в ґрунт. Однак ця вимога обов'язкова тільки в тому випадку, якщо спеціалізовані заводи з переробки з достатньою потужністю розташовані в межах 40 км від підприємств-накопичувачів харчового сміття.

Згідно з підрахунками, майже 40 % продовольства в США не використовується за призначенням. У той час 2,5 млн жителям Нью-Йорка не вистачає грошей на повноцінне харчування.

Частка їжі становить 18 % у загальному потоці твердих побутових відходів. Розкладаючись на полігонах, вона виділяє метан — найпотужніший парниковий газ. Як зазначається в матеріалі NRDC, «якби харчові відходи були країною», то займали б третє місце в світі після США і Китаю щодо викидів СО₂-еквівалента.

Новий Закон не поширюється на територію Нью-Йорка: з 2013 року там вже діє аналогічний документ.

Нагадаємо, країни Євросоюзу будуть вести підрахунок викинутих продуктів, щоб скоротити їх обсяг удвічі

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами +1

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!