Новини

Повернутися до переліку новин

Законом передбачена дерегуляція в рибному господарстві

У 2016 році для рибальства в акваторії України необхідно отримати тільки дозвіл, ліцензії скасовано

Законом № 867-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі» скасовано 22 дозвільних документа та адміністративних послуг у сфері АПК, і 7 з них стосуються виключно рибного господарства.

Так, скасовано ліцензії для риболовних підприємств, крім тих, які здійснюють вилов у водах за межами юрисдикції України і вимагають ліцензію відповідно до вимог міжнародних регулюючих організацій.

У 2016 році для рибальства в акваторії України рибалкам буде необхідно отримати тільки дозвіл, де буде зазначена інформація про водойми, знаряддя лову і дозволені для промислу види риби.

Термін видачі дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах) України, а також за межами юрисдикції України для суден, що здійснюють океанічний промисел, скорочено з 30 до 10 днів. Крім того, скорочено перелік бюрократичних підстав для відмови у видачі дозволу.

Держрибагентство скасовує ведення окремого реєстру гідротехнічних споруд рибогосподарських водних об'єктів - він стане складовою частиною загального Державного електронного реєстру рибогосподарських водних об'єктів, який з'явиться в Україні в 2016 році і буде представлений у вільному доступі.

Передбачається скасування низки адмінпослуг Держрибагентства, зокрема:

- ведення обліку суб'єктів господарювання — виробників консервів і пресервів з водних біоресурсів та присвоєння таким суб'єктам номерів (застаріла технологія виробництва пресервів безпосередньо на кораблях не відповідає європейським стандартам і не використовується в Україні);

- облік зовнішньоекономічних договорів (контрактів) про рибогосподарську продукцію для визначення рівня індикативних цін на такі товари (дублює функцію Державної фіскальної служби);

- атестація педагогічних працівників навчальних закладів I рівня акредитації, які належали до сфери управління Держрибагентства, але поки перейшли у підпорядкування Міносвіти тощо

Джерело: Мінагрополітики

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!