Новини

Повернутися до переліку новин

Запропоновано законодавчі зміни до закону про органічне виробництво

22 лютого відбувся круглий стіл на тему «Кооперація як стратегічний напрям розвитку регіонів України», в рамках якого обговорювали нагальні питання кооперативного руху в сільському господарстві. Про це повідомляє Latifundist.com.

У ході круглого столу обговорили відсутність законодавчої основи для розвитку кооперації в Україні. Зокрема, поки немає чіткого податкового регулювання діяльності с/г кооперативу і не прописаний статус сільгоспвиробника в об'єднанні. За словами представників Мінагропроду, зараз розробляють ряд законопроектів, які вирішать ці питання.

«Наші партнери з Канадського зернового проекту запропонували зміни до Закону «Про сільськогосподарську кооперацію». Ми обговорили ці нововведення у вузькому експертному колі. Але, з огляду на те, що було дуже багато зауважень з цього приводу, ми прийняли рішення перед винесенням законопроекту в суспільство, обговорити його з кооператорами-практиками», — прокоментувала заступник

Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі в Мінагропроді Світлана Павленко. У свою чергу, представники профільного міністерства пообіцяли підтримати українських кооператорів у розвитку органічного виробництва. Як розповів директор Департаменту продовольства Микола Мороз, зараз в Мінагропроді обговорюють ідею створення окремого сертифікаційного органу, який би займався сертифікацією тільки кооперативів і спрощував процедуру отримання сертифіката.

Зараз експерти обговорюють можливість доповнення законопроекту «Про розвиток органічного виробництва», де головним пунктом є те, що сертифікаційним органам буде дана можливість сертифікувати сільськогосподарські кооперативи. Ми говоримо про створення нового органу, але, повторюся, це поки лише на рівні експертних обговорень», — сказав Микола Мороз.

На завершення круглого столу було підписано Меморандум про співпрацю між представниками влади Сумської та Хмельницької області, яке буде направлено на розвиток кооперативного руху на Сумщині.

Раніше кооператори Хмельниччини підписали меморандум про співпрацю з представниками Луганської області.

Нагадаємо, що згідно з оперативними даними структурних підрозділів агропромислового розвитку облдержадміністрацій кількість сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (СОК) в Україні станом на 01 лютого 2017 р склала 1 097 одиниць. Протягом 2010-2016 рр. їх кількість зросла на 448 одиниць.

Джерело: agropolit.com

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!