Новини

Повернутися до переліку новин

Заступник міністра Мінприроди ознайомився з роботою відпочинкового осередку Яворівського НПП «Верещиця»

В Україні нараховується 42 національні природні парки, які можуть бути цікаві з точки зору розвитку сталого туризму. Однак більшості з них  не вистачає необхідного рівня обслуговування відвідувачів, про що заявив заступник Міністра екології та природних ресурсів Василь Полуйко під час робочої поїздки до Яворівського національного природного парку.

Під час робочої поїздки значна увага  була приділена розширенню території Яворівського НПП, аналізу показників  рекреаційно-туристичного відвідування та спільній рекреаційній діяльності з іншими землекористувачами на територіях

ПЗФ. Заступник міністра ознайомився із роботою відпочинкового осередку Яворівського НПП «Верещиця».
«Питання розвитку туристичної сфери на території національних природних парків є дискусійним у  всьому світі. Водночас усі «сірі» пункти надання різноманітних послуг повинні бути виведені з тіні, щоб відвідувачі, які платять гроші за вхід на територію парку, розуміли,  на які сервіси були використані кошти. Однозначно підхід до розвитку рекреаційних зон має бути переглянуто», — прокоментував Василь Полуйко. Він наголосив, що існують різні форми розвитку рекреаційних зон на території НПП, які б дозволили без фінансування з державного бюджету поліпшити умови для відвідувачів парку.

«Туризм на цих територіях має бути регульованим, а не диким. Головне завдання національних природних парків — це створення сприятливих умов для людей, які б хотіли побути на природі і при  цьому не повинні страждати унікальні природні та історико-культурні комплекси і об’єкти парку», — резюмував Василь Полуйко.

Джерело: menr.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!