Новини

Повернутися до переліку новин

Затверджено порядок подання декларації про відходи

Декларація подається 1 раз на рік одночасно в паперовій та електронній формі в центр надання адмінпослуг

Постановою від 18 лютого 2016 року № 118 Кабмін затвердив Порядок подання декларації про відходи.

Суб'єкти господарювання у сфері поводження з відходами, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів становить від 50 до 1000 умовних одиниць, щорічно подають декларацію про відходи (далі - декларація) за формою згідно з додатком до постанови від 18 лютого 2016 р. № 118.

Декларація подається 1 раз на рік одночасно в паперовій та електронній формі до центру надання адмінпослуг, який передає цю декларацію до органу виконавчої влади АР Крим з питань охорони навколишнього природного середовища, обласної, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій (далі - дозвільний орган), або через електронну систему здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами, до 20 лютого року, наступного за звітним.

Якщо суб'єкт господарювання має в своєму складі філії або інші відокремлені підрозділи без статусу юрособи, які здійснюють свою діяльність в різних регіонах (в межах певної адміністративно-територіальної одиниці), такий суб'єкт господарювання подає декларацію за місцем здійснення діяльності філією або іншим відокремленим підрозділом.

Дозвільний орган протягом 5 робочих днів з дня отримання декларації розглядає і здійснює її реєстрацію або оформляє письмове повідомлення із вичерпним переліком зауважень щодо необхідності виправлення / уточнення наданих відомостей, яке передає в центр надання адмінпослуг, для передачі суб'єкту господарювання.

Підставами для оформлення письмового повідомлення про необхідність виправлення / уточнення наданих відомостей є виявлення у поданій декларації неповних і / або недостовірних відомостей.

Суб'єкт господарювання, який подав декларацію, в 5-денний строк з дня одержання повідомлення подає виправлену декларацію або уточнену інформацію з питань, зазначених у повідомленні дозвільного органу, в центр надання адмінпослуг для передачі декларації в дозвільний орган.

Інформаційне забезпечення щодо стану реєстрації декларацій здійснює дозвільний орган.

Дозвільний орган щомісяця до 10 числа місяця, наступного за звітним, направляє до Мінприроди інформацію про зареєстровані декларації разом з електронними версіями таких декларацій. Порядок і форма надання інформації затверджується Мінприроди.

Відповідальність за достовірність заповнення декларації покладається на суб'єкта господарювання.

Джерело: ЮРЛІГА


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!