Новини

Повернутися до переліку новин

Затверджено Порядок розподілу розрахункового обсягу споживання озоноруйнівних речовин

На виконання вимог Поправок до Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар, ратифікованих Законом від 18.10.2006 N 255-V, Мінприроди наказом від 02.12.2015 N 460 затвердило Порядок розподілу розрахункового обсягу споживання озоноруйнівних речовин, яким визначається процедура розподілу розрахункового обсягу споживання озоноруйнівних речовин для ввезення або вивезення озоноруйнівних речовин та товарів, що їх містять.

Мінприроди на початку звітного періоду розподіляє частки розрахункового обсягу споживання озоноруйнівних речовин між суб'єктами господарювання, які мають намір ввозити озоноруйнівні речовини або товари, що їх містять, на відповідний календарний рік.

Для встановлення частки розрахункового обсягу споживання озоноруйнівних речовин на відповідний календарний рік суб'єкт господарювання повідомляє Мінприроди про намір ввозити озоноруйнівні речовини або товари, що їх містять, та надає:

відомості щодо хімічного складу озоноруйнівних речовин, речовин, що містяться у товарах, які плануються до ввезення, обґрунтування їх кількості на підставі розрахунків відповідно до технологічного або виробничого процесів та зазначення цільового призначення використання;

копії ліцензій на експорт або імпорт озоноруйнівних речовин, товарів, що їх містять, виданих Мінекономрозвитку за минулий період (за наявності), звіт про поводження з озоноруйнівними речовинами для суб'єктів господарювання, що ввозили озоноруйнівні речовини або товари, що їх містять, за попередній звітний період за формою, наведеною у додатку 2 до Порядку.

Документи для встановлення частки розрахункового обсягу споживання озоноруйнівних речовин суб'єктами господарювання подаються протягом 15 днів з дня набрання чинності цим Порядком, а з 2016 року - до 30 березня.

Розподіл часток розрахункового обсягу озоноруйнівних речовин між суб'єктами господарювання здійснюється щороку до 30 квітня комісією Мінприроди в межах розрахункового обсягу, встановленого для України згідно з Монреальським протоколом та рішеннями Наради Сторін Монреальського протоколу на відповідний рік.

Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 22 грудня 2015 р. за N 1615/28060 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 
Всеукраїнська мережа ЛIГА:ЗАКОН
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!