Новини

Повернутися до переліку новин

Зелені зони Києва та зміна клімату: розмова з агрономами Київзеленбуду

19 квітня 2017 року на базі ботанічного саду ім. М.М. Гришка відбулася зустріч представників Екоклубу «Зелена Хвиля» з головними агрономами і начальниками виробництва КП УЗН десяти районів Києва.

Дівчата Екоклубу ініціювали обговорення з фахівцями Київзеленбуду питання озеленення та здатність зелених насаджень витримувати й пом’якшувати негативні наслідки зміни клімату. Катерина Коротка, активістка Екоклубу та студентка-еколог НаУКМА, представила минулорічне дослідження «Управління зеленими зонами як елемент адаптації до змін клімату», виконавцями якого є ГО УЕК «Зелена Хвиля», кафедра екології Національного Університету «Києво-Могилянська Академія», Державний Центр аерокосмічних досліджень Землі інституту геології НАНУ та ТОВ Drone.ua. Результати наукового проекту обговорювались управлінцями КП УЗН, головними агрономами відділень Печерського, Оболонського, Солом’янського, Шевченківського, Деснянського, Голосіївського, Дніпровського, Святошинського та Подільського районів. Також голова Екоклубу, Олександра Халаїм, презентувала інформаційну кампанію «Міста для життя. Київ», яка направлена на прийняття Київської міської стратегії попередження та адаптації до зміни клімату. Основною метою зустрічі було встановлення співпраці з фахівцями комунального підприємства для майбутнього дослідження зелених зон  у місті Києві на вегетаційний період 2017 року.

Ми поговорили про причини пожовтіння листя паркових дерев, перспективні для висадки види, недостатність наявних систем поливу та потребу у дослідженні стану ґрунтів і повітря, як визначальних факторів впливу на рослинність.

Дякуємо учасникам за час і змістовну розмову! Окрема подяка від Екоклубу Бровко Дмитро Федоровичу, начальнику управління контролю за утриманням зелених насаджень та надання послуг, за суттєву допомогу в організації заходу.

Зустріч проводилась у рамках інформаційної кампанії “Зелені зони міст на варті прохолоди” за підтримки ГО УМКА та фонду ім. Г. Бьоля.

Джерело: ecoclubua.com

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!