Новини

Повернутися до переліку новин

Зелений маркетинг: які можливості дає широкомасштабна програма верифікації українських підприємств

Сорок вісім відсотків споживачів у США заявляють, що точно або, можливо, змінять звички споживання, щоб зменшити вплив на довкілля

  • Продукти зі стійкими властивостями стабільно займають більшу частку продажів магазину - з 19,7% у 2014 році до 22,3% у 2017 році до 25% у 2021 році.
  • Дев'яносто відсотків тисячоліть заявляють, що готові платити більше за продукти, що містять стійкі або екологічно чисті інгредієнти.

Зелений маркетинг може бути дуже потужною маркетинговою стратегією, коли це зроблено правильно!

Опитування Nielsen вивчало статистику роздрібних закупівель, і згідно з даними про продажі, бренди, які рекламували стійкість на своїй упаковці, мали зростання продажів на 2% у порівнянні з минулим роком. Порівняно з 1% для тих, хто цього не зробив. Бренди, які сприяли діючій стійкості завдяки своєму маркетингу, зафіксували зростання продажів на 5%

Зелений маркетинг, як правило, практикується компаніями, які прагнуть до сталого розвитку та корпоративної соціальної відповідальності. Дедалі більше організацій докладають зусиль для впровадження сталої ділової практики. Вони усвідомлюють, що можуть зробити свою продукцію більш привабливою для споживачів, одночасно зменшуючи витрати на упаковку, транспортування, споживання енергії та води тощо.

Крім того, підприємства все частіше виявляють, що демонстрація високого рівня соціальної відповідальності може підвищити лояльність до бренду серед соціально свідомих споживачів. Ключовою перешкодою на шляху стійкої ділової практики, такої як зелені закупівлі, є короткострокові витрати. Зелений шлях, як правило, коштує дорожче, але в довгостроковій перспективі приносить великі винагороди.

Зелений маркетинг починається з того, що компанія фактично впроваджує та практикує стійкі методи ведення бізнесу. Компанії ризикують бути визнаними нечесними, якщо їхні ділові практики не відповідають їх зеленим маркетинговим повідомленням, тому вони повинні переконатися, що вони практикують те, що вони проповідують. Автентичність має важливе значення для зеленого маркетингу.

Громадськість, як правило, скептично ставиться до зелених заяв.

Компанії можуть серйозно зашкодити своїм брендам та продажам, якщо виявиться, що заява про зелений характер є неправдивою або суперечить іншим продуктам чи практикам компанії. Представлення товару чи послуги зеленими, коли це не так, називається грінвошингом.

Щоб зелений маркетинг був успішним, він повинен відповідати вашому бренду. Наявність одного зеленого продукту в цілій лінійці, коли решта товарів не є такими, наприклад, може змусити клієнтів задуматися про вашу екологічну прихильність.

Людмила Циганок, президент Професійної асоціації екологів України зазначає:

«За підтримки всесвітньовідомої компанії TÜV Thüringen вже розроблена методологія, що дозволяє визначати точну кількість зеленої енергії, яка була використана при виробництві одиниці товару (роботи, послуги).

Торгівельна марка GREEN є символом сталого розвитку компаній-виробників, як елемент екологічного контролю та вказує на відповідність стратегії розвитку компаній найкращим світовим практикам у питаннях споживання ресурсів і ставлення до навколишнього середовища.

Роль верифікації зеленої енергії по суті є єдиним вимірювальним інструментом і створює фундамент для «зеленої» трансформації української економіки, досягнення національної стратегії по декарбонізації і дотриманню цілям сталого розвитку ООН.

Про те, які можливості дає широкомасштабна програма верифікації українських підприємств, можна буде дізнатися вже 16 грудня на форумі «Лідерство і екотрансформація-2021».

Прес-служба Ecobusiness Group

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!