Новини

Повернутися до переліку новин

Звільнення від оподаткування прибутку деяких підприємств, податок на утилізацію та інші зміни в оподаткуванні

Закон України від 04 липня 2013 року № 422- VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм» - один з багатьох Законів, підписаних Президентом України у липні поточного року, і направлених на подальше вдосконалення та оптимізацію податкового процесу. Окрім того, згідно з законом було запроваджено новий податок за утилізацію транспортних засобів, ним ще внесені зміни до вже діючих Положень податкового кодексу України. Деякі з цих змін почали діяти з 1 жовтня цього року.

Зокрема, відповідно до змін, внесених до Податкового кодексу України Законом № 422, від сплати податку на прибуток звільняються неприбуткові організації, дохід яких, був отриманий протягом звітного (податкового) року у вигляді разових або періодичних внесків, відрахувань засновників і членів або коштів або майна, які надходять неприбутковим організаціям від провадження їх основної діяльності та у вигляді пасивних доходів, на кінець першого кварталу року, що настає за звітним, перевищує 25 відсотків загальних доходів, отриманих протягом року. Тобто таким неприбутковим організаціям не потрібно сплачувати податок на прибуток за результатами першого кварталу року, що настає за звітним.

Крім того, Податковим кодексом передбачено звільнення від сплати авансових внесків з податку на прибуток у 2013 році суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти у пріоритетних галузях економіки, та суб'єктів індустрії програмної продукції, які застосовують особливості оподаткування. Податкові зобов'язання для них визначатимуться на підставі податкової декларації за підсумками першого кварталу, першого півріччя, трьох кварталів та за 2013 рік.

Нагадуємо: Закон України від 04 липня 2013 року № 422- VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм» набрав чинності з 01.09.2013 р.

Міністерство доходів і зборів України

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!