Новини

Повернутися до переліку новин

Прості питання складної екологічної безпеки підприємства

Законом України від 25.06.1991 № 1264-XII «Про охорону навколишнього природного середовища» задекларовано, що охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності людини – невід'ємна умова сталого економічного та соціального розвитку України. Більшість принципів охорони навколишнього природного середовища так чи інакше причетні до діяльності суб’єктів господарювання, а саме: пріоритетність вимог екологічної безпеки, обов'язковість додержання екологічних нормативів та лімітів використання природних ресурсів при здійсненні господарської, управлінської та іншої діяльності, гарантування екологічно безпечного середовища для життя і здоров'я людей, екологізація матеріального виробництва на основі комплексності рішень у питаннях охорони навколишнього природного середовища, використання та відтворення відновлюваних природних ресурсів, широкого впровадження новітніх технологій тощо.

Цікаво, що на  законодавчому рівні в Україні відсутнє визначення поняття «екологічна безпека підприємства», хоча це  питання на сьогодні є дуже важливим, при цьому законодавець у статті 50 Закону № 1264-XII надав трактування: екологічна безпека є такий стан навколишнього природного середовища, при якому забезпечується попередження погіршення екологічної обстановки та виникнення небезпеки для здоров'я людей. Таким чином, суб’єкт господарювання при здійсненні свої діяльності повинен дотримуватися екологічних нормативів, гарантувати сплату платежів та  штрафів за  забруднення навколишнього середовища, забезпечити екологічність його продукції тощо, отже, забезпечувати екологічну безпеку виробництва. В разі недотримання в своїй господарській діяльності вимог екологічної безпеки суб’єкт господарювання або його посадові особи несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну, а в деяких випадках і кримінальну відповідальність. Саме тому, суб’єкт господарювання повинен бути зацікавленим в правильній організації роботи фахівців екологічної служби. 

Національний центр сталого розвитку спільно з Професійною асоціацією екологів України запрошує фахівців відповідальних за природоохоронну діяльність підвищити кваліфікацію на 

ІНТЕНСИВ-КУРСІ «Екологічна безпека підприємства» зі свідоцтвом держзразка>>>

Форма навчання: онлайн-заняття (відеоуроки)

Тривалість навчання: 7-30 червня 2021 (у будні дні після 13.00)

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!