Новини

Повернутися до переліку новин

Уряд надав офіційний статус довкіллєвому ресурсу ЕкоЗагроза

Уряд на своєму засіданні  схвалив постанову, якою надав офіційний статус довкіллєвому ресурсу ЕкоЗагроза та повідомленням, які подаються через сервіс. Встановлено і порядок реагування на них з боку Державної екологічної інспекції України. 

«Тепер інспектори фіксуватимуть екологічні злочини росії та нараховуватимуть збитки не лише у рамках відкритих кримінальних проваджень, а й за кожним зверненням українців – там, де це можливо з урахуванням безпекової ситуації. Це дозволить нам сформувати повний відкритий Публічний реєстр збитків довкіллю, дані з якого передаватимуться до Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією рф проти України», – зазначив Руслан Стрілець. 

За його словами, через ЕкоЗагрозу вже отримано близько 2,5 тисяч повідомлень про завдану шкоду довкіллю. 

Нагадаємо, ЕкоЗагроза була запущена ще на початку широкомасштабного вторгнення рф для того, щоб інформувати українців про стан довкілля в Україні, а також фіксувати всі екологічні загрози та злочини проти живої природи.

Наразі сервіс  вже має понад 300 тисяч постійних користувачів, серед них 2,8 тисяч – це жителі країн ЄС та Північної Америки.


Вебресурс і додаток ЕкоЗагроза розроблено Міністерством захисту довкілля і природних ресурсів України за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та партнерів – проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS», APENA2 та SaveDnipro.

 

Джерело: Міндовкілля

Також дізнавайтеся, які є види злочинів проти довкілля із матеріалу "Злочини проти довкілля: порядок фіксації, види завданої шкоди".

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!