Новини

Повернутися до переліку новин

Уряд затвердив Порядок ведення Державного реєстру нафтових та газових свердловин

Реєстр стане частиною єдиної державної геоінформаційної системи користування надрами, яка наразі створюється в Україні.

Порядок ведення реєстру нафтових та газових свердловин є одним з документів, необхідних для завершення реформи галузі надрокористування. Вона спрямована на дерегуляцію та цифровізацію, стимулювання сталого розвитку сфери, залучення інвестицій та забезпечення ресурсонезалежності України.

“Сьогодні Уряд прийняв рішення, яке дозволить здійснити повний облік всіх існуючих нафтових та газових свердловин в Україні. Для цього ми створюємо єдину базу цифрових даних, систематизуємо та впорядковуємо їх, відкриваємо відомості як для бізнесу, так і громадськості. Відтак держава зможе аналізувати стан мінерально-сировинної бази та запобігати незаконному видобутку вуглеводнів. Нафтогазова промисловість отримає необхідну інформацію для планування своєї діяльності та оцінки перспектив, українці – механізм контролю за використанням надр”, – прокоментував Міністр Руслан Стрілець.

Нагадаємо наприкінці минулого року в Україні прийняли євроінтеграційний закон №2805-IX, яким внесені зміни у галузеве законодавство, у тому числі в Кодекс України про надра. Основна мета – запустити реформу та створити прозору і зручну систему користування надрами в країні. На виконання вимог Закону необхідно було прийняти з десяток підзаконних нормативних актів, які деталізують процедури та механізми. Порядок ведення реєстру нафтових та газових свердловин став останнім з них.

Доступ до реєстру нафтових та газових свердловин буде безоплатним та здійснюватиметься через Державний геологічний вебпортал, а саме через електронний кабінет надрокористувача.

 

Джерело: Міндовкілля

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!