Статті

Повернутися до переліку cтатей
Екологічний прогноз

Про охорону земельних ресурсів: Смарагдова мережа

Від редакції:
У межах зобов’язань, які взяла на себе Україна, Державна регуляторна служба України (ДРС) в травні цьогоріч оприлюднила проект Закону України «Про території Смарагдової мережі» (далі — Проект).


ДОВІДКА!
Нагадаємо, що Смарагдова мережа є екологічною мережею, куди включено території особливого природоохоронного значення. Рада Європи заснувала її в 1989 році і офіційно затвердила 1996 року в рамках Бернської конвенції. З метою виконання зобов’язань у рамках конвенції, особливо щодо охорони середовища існування, в 1992 році в Євросоюзі прийнято Директиву про природні оселища, а наразі провадиться робота з формування мережі «Натура 2000». Смарагдова мережа та мережа «Натура 2000» цілком сумісні, забезпечуючи своєрідний спільний підхід до охорони природних середовищ існування на Європейському континенті.

Рада Європи та Європейський Союз через бюро зовнішнього співробітництва запровадили в 2008 році нову спільну програму Смарагдової мережі, спрямовану на її формування в шести країнах східного сектора добросусідського співробітництва Євросоюзу і Російської Федерації. Її мета — виявлення та охорона природних місць існування, які повинні стати частиною Смарагдової мережі в Україні, Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові, Росії (європейська частина, включаючи Північний Кавказ).

...
Читати повністю

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!