Новини

Повернутися до переліку новин

Прогноз обвалу всієї світової економіки: до чого тут клімат?

Легендарний інвестор-мільярдер, 83-річний Джеремі Грентем, який передбачив, що на ринку невдовзі зʼявиться «супербульбашка», цього разу знову зробив жахливе попередження – про обвал усієї світової економіки, пише Investing.com з посиланням на Bloomberg.

За словами інвестора, «світу потрібно готуватися до майбутньої інфляції, уповільнення зростання економіки та нестачі робочої сили».

«Є певна кількість дешевої нафти, нікелю та міді, але ми вже виходимо за деякі з цих кордонів, – сказав Грентем, співзасновник компанії GMO, яка управляє активами. – Зміна клімату спричиняє сильні повені, посухи та підвищення температури, і все це негативно позначається на сільському господарстві. Тому ми житимемо у світі дефіциту та стрибків цін».

До того ж, якщо врахувати отруєні екосистеми та зміну клімату, стане зрозумілою причина, через яку дика природа зникає, біорізноманіття перебуває під загрозою, а репродуктивна здатність людини сповільнюється.

За його словами, крах світової економіки неминучий, тому що поряд із повсюдною нестачею сировини покоління так званих «бебі-бумерів» (народжених у період 1946-1964 рр.) сьогодні все частіше виходить на пенсію, народжуваність знижується, а геополітична напруженість загострюється, і всі ці тенденції формуються не за рік, і не за два, а десятиліттями, і зупинити їх майже неможливо.

Минулого тижня Грентем розповів про таке явище, як четверта «супербульбашка» в історії США, повторивши, що крах неминучий, і порадив взагалі вийти з позицій щодо акцій американських компаній. Він сказав, що S&P 500 впаде майже на 50%, і жодні інтервенції Федеральної резервної системи не зможуть запобігти такому спаду.

Його прогноз був зроблений за кілька днів до волатильності, що почалася незабаром на ринку.

Грентем стверджує, що надмірності та зайві витрати є симптомами схильності людства жити «на широку ногу»: попит на «легкі» гроші в США, який підняв ціни на активи і ще більше посилив нерівність, тепер позначається на всій економіці.

«Природа починає нас підводити. І якщо ми не виправимо ситуацію, то терпітимемо невдачі», – сказав він.

Джерело: mind.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!