Новини

Повернутися до переліку новин

3 липня – Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів

Чому так важливо говорити про це? – в Україні щороку на одну людину припадає до 500 поліетиленових пакетів.

За даними ООН, щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових торбинок. При цьому щорічно до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластикової тари, у тому числі й поліетиленових пакетів. А в середньому період розкладу одного пакета становить 100-200 років.

Будьте eco-френдлі – це не лише збереже довкілля, а й заощадить ваші кошти, які ви щодня витрачаєте на пластикову упаковку та поліетиленові пакети.

Команда ECOBUSINESS Group має спеціальну пропозицію – цього дня треба спробувати обійтися без пластикових пакетів, яким давно є альтернативні варіанти у вигляді екоторбинок, паперових пакетів. Стильно та екологічно!

До дня відмови від поліетиленових пакетів ми присвячуємо розіграш стильних та екологічних сумок. Давайте разом звільнимося від пластику?!

Умови розіграшу прості:

  • Уподобати публікацію із розіграшем
  • Поділитися публікацією в себе на сторінці
  • Написати коментар під публікацією на тему: «Чому важливо говорити про відмову від поліетиленових пакетів»

Результати: 6 липня о 12:00 ми оберемо 10 переможців конкурсу за допомогою сервісу random.org. Результати розіграшу з іменами переможців буде оголошено на сторінці спільноти Екологія підприємства.

Мета акції покликана, по-перше, привернути увагу суспільства до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів, та як наслідок — непоправного забруднення довкілля пластиковими відходами, і по-друге, сприяти популяризації доступних екологічних рішень на заміну пластику серед споживачів торговельних мереж, супермаркетів і магазинів роздрібної торгівлі.

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 2051-1, у якому йдеться про заборону реалізації пластикових пакетів товщиною до 50 мкм і оксо-розкладних (оксо-біорозкладних) пластикових пакетів на території України з 1 січня 2022 року. Згідно з проєктом, заборона не поширюється на надлегкі пакети (товщиною до 15 мкм) шириною до 225 мм (без бічних складок), глибиною до 345 мм (з бічними складками) і довжиною до 450 (з ручками), що використовуються як первинна упаковка свіжої риби, м’яса і продуктів з них, сипучих продуктів та льоду.

Законопроєкт передбачає, що пакети, які не відповідають вимогам і залишаться до 1 січня 2022 року, мають бути утилізовані коштом об’єкта господарювання, який їх придбав.

Що може зробити кожен:

  • Відмовитися від одноразових поліетиленові пакетів. Або ж принаймні використовувати наявні пакети багато разів.
  • Замінити одноразові пластикові пляшки на власні багаторазові.
  • Обирати напої у скляних або металевих пляшках.
  • Сортувати сміття. Існує додаток Сортуй, який допоможе визначити тип сміття, як його підготувати до переробки, а також знайти найближчу станцію сортування: https://goo.gl/xPnqhB. Україна БЕЗ сміття допоможе знайти безліч інформації про сортування та правила прийому сміття, адреси пунктів прийому.
  • Брати участь в акціях із прибирання довкілля — міського простору або парків.
  • Ділитися з друзями та знайомими інформацією про шкоду пластику.

Також є чудова ініціатива — “Липень без пластику”. Це хороша нагода не обмежуватися лише одним днем. До неї вже долучилися мільйони людей у всьому світі.

Як уже борються з пластиком у світі:

  • Використання пластикових пакетів заборонене в Грузії, Кенії, Чилі, Південній Кореї, Новій Зеландії, частково — у Молдові.
  • У Славському на Львівщині нещодавно заборонили використовувати пластикові пакети.
  • У Євросоюзі до 2021 мають зникнути пластикові соломинки для напоїв, посуд і палички для надувних кульок. До 2025 року в ЄС мають переробляти 90% пластикових пляшок.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!