Новини

Повернутися до переліку новин

АЧС продовжує захоплювати Європу та світ

Епідемія африканської чуми свиней продовжує поширюватись Європою. Зокрема, вірус був виявлений на фермі з 15000 свиней в Латвії. Це найбільший будь-коли зафіксований спалах АЧС у цій державі.

Для більш ефективної боротьби з АЧС, Польща запровадила фінансову винагороду за найдених померлих кнурів в зоні ризику в розмірі 45 євро за одну знайдену померлу тварину. Нині, ця зона ризику розтягнулася на всю країну. Деякий час так вдалося стримувати поширення хвороби.

Про нові спалахи АЧС повідомляє Румунія. Зокрема, вірус був виявлений на фермі у Тулча біля кордону з Україною. З липня в цьому районі спостерігається підвищена тривога: на відгодівельній установці найбільшого румунського виробника свинини Carnirod мали вибити близько 45 000 свиней.

На південному сході Молдови, в районі Каусені, від АЧС постраждало 8 свиней. Спалах було спричинено харчуванням свинини неякісними сумнівного походження відходами.

Читайте також: Щодо випадків африканської чуми свиней в Одеській області

АЧС продовжується ширитися і у Східній Європі. З 1 по 29 травня з Румунії (1), Польщі (135), Угорщини (6), Литви (100), Латвії (29) та Естонії(2) надійшло 273 випадки. Всього було виявлено інфікованих 566 кабанів. Крім того, хвороба спалахнула на польській фермі на кордоні з Білоруссю. Через це Федеральний уряд Німеччини вніс зміни до Закону про охорону здоров"я та Федерального закону про мисливство. Його мета полягає в тому, щоб дозволити владі реагувати швидше, на сповіщення про виявлені випадки АЧС в країні.

Вперше Китай повідомляє про випадки африканської чуми у тваринництві. У господарстві поблизу міста Шеньян у північно-східній провінції Ляонін померло 47 з 383 свиней. Всього в околицях господарства було вилучено близько 1000 свиней.

За повідомленнями вчених, причиною раптового поширення вірусу могло стати незаконне використання заражених продуктів свинини або транспортування заражених тварин. Найбільшою загрозою перенесення цієї хвороби залишається людина, яка могла переносити збудника на захід через продукти.

Як передає німецький агрожурнал agrarheute.com, президент Асоціації фермерів Німеччини Йоахим Руквідь закликає ЄС до більш ефективного фінансування для боротьби з захворюванням у Східній Європі. Боротьба з цією хворобою є спільним завданням для захисту сільськогосподарських структур.

Джерело: www.proagro.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!