Новини

Повернутися до переліку новин

Бізнес-практика очищення стічних вод підприємств молочної та м’ясної галузі

Сьогодні проблеми довкілля вже досягли того рівня, коли на сполох б’ють не тільки екологи та активісти, а й пересічні громадяни, що зіткнулися з наслідками згубного нехтування проблемами захисту довкілля. Часто-густо промислові підприємства не дотримуються вимог законодавства у цій сфері. Тому проблема очищення концентрованих промислових стічних вод у таких галузях, як молочна та м’ясна промисловість, є нагальною проблемою сьогодення в Україні.

Формальні вимоги до якості очищення стічних вод промислових підприємств в Україні не суттєво відрізняються від аналогічних вимог у Євросоюзі. Але головним фактором, що визначає низькі стандарти якості локального очищення стічних вод у нас, є недостатня увага суспільства до цього питання протягом останніх десятиріч. Однак зараз, коли українські виробники м’ясної та молочної продукції самостійно намагаються вийти на світовий ринок, виникає можливість, ба навіть необхідність користуватися практикою ведення бізнесу у країнах з розвиненою економікою, і тут з’являється інший аспект проблеми очищення стічних вод.


Сергій Песін, керівний директор EKOTON Group
Олексій Мясоєдов, керівник відділу досліджень і технологічних рішень EKOTON Group


Наша компанія, чиє коріння походить саме з України, виробляє та постачає обладнання для очищення стічних вод клієнтам харчової промисловості між іншим до країн ЄС, США, Канади, Сполученого Королівства тощо. Ми бачимо, що відмінності підходів до очищення стічних вод промисловими підприємствами полягають у самій основі, а саме — сприйнятті цієї задачі. Для більшості українських компаній це лише зайва проблема, яка неминуче супроводжує процес виробництва і лише виснажує підприємство як морально, так і фінансово. Поряд з тим у західних країнах вирішення питання очищення стічних вод створює цінність та привабливість для клієнта і конкуренту перевагу для самої компанії.

Передові компанії на ринку навіть не розглядають виробників, що не впровадили відповідність до стандарту ISO-14000 щодо впливу на довкілля

Модель працює завдяки всебічному запровадженню концепції сталого розвитку (Sustainable Development), що містить програму мінімізації будь-яких викидів не тільки власне підприємства, але й всього ланцюжка його постачальників. Топові компанії на ринку мережевої роздрібної торгівлі навіть не розглядають виробників, що не впровадили відповідність до стандарту ISO-14000 щодо системи менеджменту впливу на довкілля (EMS, Environmental Management System). Таким чином, очищення стічних вод підприємствами у ЄС є не лише вимогою державних органів контролю, але й клієнтів. Отже, щоб підкорити зовнішні ринки, українським компаніям необхідно вчитися грати за їхніми правилами і змінювати підхід до ведення бізнесу загалом і до очищення стічних вод зокрема.

Цікавими та корисними для українських компаній, безперечно, будуть...

Стаття опублікована частково!
Бажаєте дізнатися більше?

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!