Новини

Повернутися до переліку новин

«Де Ла Марк»: екологізація, що стала пріоритетом

Від редакції: У сучасних умовах тотального забруднення довкілля звертати увагу не лише на те, що вживаємо в їжу, але й на повсякденні засоби, якими користуємося, стає нагальною необхідністю. Звична ринкова зв’язка «ціна-якість» перестає бути єдиною і вірною, і дедалі частіше до неї додається ще одна складова: «екологічність». Тож закономірно, що на ринку гучніше заявляють про себе компанії, які зробили саме екологічність своїм пріоритетом, серед них — «Де Ла Марк».

  Довідково: «Де Ла Марк» — український виробник побутової хімії та засобів для догляду, що першим отримав міжнародний екосертифікат «Жива планета» (по ISO 14024) на всю лінійку продукції та продовжує лишатися серед лідерів у впровадженні екоініціатив. Асортимент компанії постійно поповнюється новими продуктами для чистоти будинку, речей і тіла. Усі засоби від «Де Ла Марк» виготовляються за сучасними рецептурами з безпечних складових, що відповідають усім європейським вимогам, встановленим для екозасобів.

Діяльність компанії розпочалася у 2008 році з продажу безфосфатних пральних порошків з Японії. Саме ця країна першою запровадила заборону на використання фосфатів у продуктах побутової хімії, і саме звідти розпочалося використання безпечної побутової хімії, що охопило всі країни світу. Але, якщо раніше між екологічною і «звичайною» продукцією відчувалася значна відмінність в ціні, то нині безпечні для людини та природи засоби не набагато дорожчі за так звану «хімію», і вистачає їх на тривалий термін.


Велика кількість фосфатів призводить до порушення екобалансу водойм


Хоча фосфати не є токсичними, їх велика кількість зумовлює проблему. Під час потрапляння у водойми фосфор та інші хімічні інгредієнти з миючих засобів слугують добривом для мікроводоростей, вони надмірно розростаються і порушують гідробаланс у водоймах, що призводить до екологічних проблем. І не варто забувати, що потім часто вода з тієї ж забрудненої водойми потрапляє в наші крани, а очистити її до придатного для пиття стану практично неможливо… Коло замикається, і тому звертати увагу на склад та безпечність засобів, якими ми щоденно користуємося, є необхідністю.

Олексій Веренікін
засновник та генеральний директор
компанії «Де Ла Марк»

— Ваше підприємство, попри складні економічні умови, продовжує працювати і розвиватися. Чи пов’язуєте ви це зі зростанням екологічної свідомості українців?

— Безумовно, екосвідомість українців зростає. Люди частіше замислюються над тим, що вони використовують у побуті. Проте, на жаль, у період кризу купівельна спроможність населення стрімко зменшується; хотілося, щоб люди мали більше можливостей.

Під час карантину нам довелося адаптуватися до нових реалій, аби лишитися на плаву. Наприклад, ми запровадили тимчасову безкоштовну доставку по м. Києву та у відділення «Нової пошти», збільшивши при цьому кількість водіїв. Особливо актуальними у цей час стали різні антисептики, тому ми розробили власну лінійку антибактеріальних засобів. Є й інші новинки, наприклад — ламелярний крем для рук, що допомагає рятувати шкіру від агресивного впливу спирту та побутової хімії. Розширили лінійку зубних паст та випускаємо ополіскувач для ротової порожнини. Намагаємося дослухатися до клієнтів та розробляємо те, що буде для них дійсно потрібно та цікаво.

Ми ставимо перед собою мету та завдання, порівнюємо власні розробки з пропозиціями на ринку, залучаємо до співпраці досвідчених технологів і формуємо для них завдання. Готовий продукт тестуємо та вносимо власні корективи, щоб він був не тільки якісним, а й екологічним. В результаті зупиняємося на тому варіанті продукту, що не соромно презентувати як в Україні, так і поза її межами.

— Які засоби ви могли би порекомендувати для тих спеціалістів, що займаються екологізацією офісу?

Є продукти, які вже стали обов’язковими для офісу, наприклад, антисептики. Але не варто користуватися ними постійно, це шкодить шкірі рук. Якісне мило цілком здатне вбити мікроби та є більш безпечним у використанні — як наше рідке мило для рук з гліцерином та алантоїном. Але це все речі для особистої гігієни; щодо чистоти офісних приміщень, тут незамінними будуть безпечні засоби для дезінфекції поверхонь та щоденного вологого прибирання. Чисті офіси без хімічних запахів — це вже частина іміджу компанії, що позиціонує себе як екосвідома. І продукція «ДеЛаМарк» вам легко у цьому допоможе.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!