Новини

Повернутися до переліку новин

Держава зацікавлена у співпраці з великими промисловими підприємствами задля зменшення обсягів викидів шкідливих речовин у навколишнє середовище

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час робочої поїздки до Авдіївського коксохімічного заводу, розташованого неподалік лінії розмежування, нагадав, що найбільшими забруднювачами атмосферного повітря в Україні є підприємства важкої промисловості, а ситуацію можна змінити лише за умов співпраці держави та бізнесу. Зокрема посадовець повідомив, що Авдіївський коксохімічний завод є одним із найбільших промислових підприємств Донеччини, з керівництвом якого Міністр провів нараду щодо виконання регламентних робіт в умовах екстрених ситуацій та ознайомився з програмою майбутньої екологічної модернізації виробництва.

Остап Семерак наголосив, що держава зацікавлена у співпраці з великими промисловими підприємствами у частині зменшення обсягів викидів шкідливих речовин в атмосферне повітря та скидів у воду, а також щодо зберігання та утилізації промислових відходів.

«Насправді обсяги промислових відходів в Україні у рази перевищують кількість побутових. Ми зараз розглядаємо можливість їх повторного використання, наприклад, під час ремонту доріг чи як складову для виробництва будівельних матеріалів. Цей досвід успішно використовують європейські країни. Ми не повинні відкидати таку  ідею», - резюмував Міністр. За його словами,  вже наступного тижня Уряд має розглянути Національну стратегію управління відходами, в якій один із розділів стосується нових підходів поводження з промисловими відходами.

Джерело: menr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!