Новини

Повернутися до переліку новин

Державний облік та паспортизація відходів

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про відходи» всі відходи, що утворюються на території України і на які поширюється дія цього Закону, в обов’язковому порядку підлягають державному обліку та паспортизації. державний облік та паспортизація відходів здійснюються у порядку, що встановлюється Кабінетом Міністрів України. Паспортизація відходів ведеться підприємствами з метою їх вичерпної ідентифікації та визначення оптимальних шляхів поводження з ними. Паспортизація відходів передбачає складення і ведення паспортів відходів, паспортів місць видалення відходів, реєстрових карт об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів відповідно до державного класифікатора ДК 005-96 «Класифікатор відходів» та номенклатури відходів.

Про невизначеності у Державному класифікаторі відходів

З метою повного обліку та опису функціонуючих, закритих та законсервованих місць видалення відходів, їх якісного і кількісного складу, а також здійснення контролю за впливом відходів на навколишнє природне середовище та здоров’я людини ведеться реєстр місць видалення відходів (ст. 28 Закону України «Про відходи»). Реєстр місць видалення відходів ведеться на підставі відповідних паспортів, звітних даних виробників відходів, відомостей уповноважених органів виконавчої влади у сфері поводження з відходами. Дані реєстру підлягають щорічному уточненню.

Тому підприємства повинні моніторити утворення відходів у режимі реального часу. Важливою роботою еколога на підприємстві залишається організація процесу утилізації відходів та продаж сировини і товарно-матеріальних цінностей бувших у вжитку. Про правила та типові помилки, які допускаються в роботі еколога з поводження із відходами на підприємстві, розповість еколог-практик Валентин Щербина на ПРАКТИКУМІ «Оцінка обсягів утворення відходів виробництва та споживання, облік відходів. Практичні рекомендації», який організовано за підтримки PAEU.

Також серед питань практикуму законодавство у сфері поводження з відходами, організація і форми бухгалтерського та екологічного обліку відходів, інвентаризація відходів підприємства як послідовний і неперервний процес виявлення відходів, ідентифікація, екологічний податок за розміщення відходів

Запрошуємо долучитися до навчання:
29 січня — у м. Києві
31 січня — у м. Дніпро

Експерт практикуму: Валентин Щербина, віце-президент PAEU
Вартість участі: 1500 грн.

Вартість участі: 1500 грн.
ВАЖЛИВО! Для членів PAEU участь у ПРАКТИКУМІ є безкоштовною.


З питань участі:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!