Новини

Повернутися до переліку новин

Дністер отримав басейнову раду

15 листопада друга за довжиною річка України отримала свою басейнову раду.
Установчі збори з формування басейнової ради Дністра відбулись в Івано-Франківську.
Захід не оминули своєю увагою та взяли у ньому участь заступник Міністра екології та природних ресурсів України Микола Кузьо, заступник Голови Держводагентства України Павло Гвозденко, представник Дністровського басейнового комітету з республіки Молдова Дмитро Прока та інші.

Як зауважив начальник Дністровського БУВР Роман Михайлюк, створення басейнової ради сприятиме забезпеченню інтегрованого управління водними ресурсами у межах території річкового басейну, співпраці центральних та місцевих органів влади, підприємств, установ, організацій у досягненні доброго екологічного стану вод. «Сьогодні приїхало багато людей, це означає, що наша річка Дністер є дуже цікавою, проте має і багато проблем. Сподіваюся, що у співпраці ми напрацюємо план їх вирішення», – сказав Роман Михайлюк.

Заступник Міністра Мінприроди Микола Кузьо у вітальному слові до учасників заходу зазначив, що важливою є залученість всіх зацікавлених сторін до процесу управління водними ресурсами, обговорення проблем і визначення заходів. «Басейнова рада - це та платформа де співпраця, відкрита і чесна дискусія допоможе побачити і вирішити проблеми Дністра», - переконаний Микола Кузьо.

«Це велика честь і відповідальність бути членами басейнової ради і приймати рішення, які будуть визначати майбутнє Дністра», - у свою чергу додав Павло Гвозденко.

До басейнової ради Дністра увійшло 76 представників семи областей України: Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької, Хмельницької, Вінницької, Одеської. Це представники промисловості, освіти і науки, сільського господарства, житлово-комунального господарства, громадських організацій, представників органів влади та інших зацікавлених осіб.

Головою басейнової ради обрано проректора з наукової роботи Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Олега Мандрика. Варто зауважити, що Олег Мандрик є розробником системи протипаводкового полігону в с. Маріямпіль.
За пропозицією представників Хмельниччини, заступником голови басейнової ради обрано начальника Дністровського БУВР Романа Михайлюка.

Також басейнова рада обрала сім членів секретаріату, по одному від кожної області. Очолив секретаріат заступник начальника Дністровського БУВР Андрій Феняк.
Новообрані члени басейнової ради розглянули проект положення про басейнову раду Дністра, як основного документа, за яким працюватиме рада протягом наступних 5 років.
Під час засідання новообрані члени басейнової ради вирішили найближчим часом надати секретаріату пропозиції для формування плану роботи басейнової ради на 2019 рік.

Джерело: Державне агентство водних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!