Новини

Повернутися до переліку новин

ДТЕК завершив будівництво Приморської ВЕС потужністю 200 МВт

1 листопада 2019 було відкрито Приморську ВЕС потужністю 200 МВт.

ДТЕК завершив будівництво Приморської вітроелектростанції, однією з найбільших в країні. 52 турбіни вітропарку загальною потужністю 200 МВт почали генерувати екологічно чисту енергію.

«ДТЕК — найбільший національний інвестор в «зелену» енергетику України. Ми вже інвестували в будівництво 1 ГВт сонячних і вітрових електростанцій понад 1 млрд євро, — зазначив Максим Тимченко, генеральний директор ДТЕК. — Наші партнери в проєктах ВДЕ — світові лідери машинобудування, фінансові інституції. Ефективне партнерство дозволяє залучати в країну іноземні інвестиції, передові технології, досвід і експертизу. Це збільшує довіру до України, мотивує нових інвесторів вкладати в економіку нашої країни. Запуск Приморської ВЕС — це черговий внесок компанії в зміцнення енергетичної незалежності країни, поліпшення навколишнього середовища та життя громад».

Станція генеруватиме 700 млн кВт∙год «зеленої» електроенергії щорічно. Цього достатньо для забезпечення потреб в електроенергії 360 тис. квартир або приватних будинків. Також станція буде сприяти зниженню викидів СО₂ в атмосферу на 750 тис. тонн щорічно.

На Приморській ВЕС реалізовані унікальні технічні рішення, які дозволяють експлуатувати обладнання з максимальною ефективністю. На ВЕС працює перша в Україні діджитальна підстанція. Одинична потужність кожної вітротурбіни виробництва компанії GE - 3,8 МВт.

Інвестиції в проєкт Приморської ВЕС склали 321 млн євро, з яких 180 млн євро — це кредитне фінансування від німецьких банків під гарантії експортно-кредитних агентств Euler Hermes (Німеччина) і CESCE (Іспанія).

В урочистому відкритті взяли участь Директор департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності Юрій Шафаренко, президент Асоціації сонячної енергетики України Артем Семенишин, президент Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок, Голова правління Вітроенергетичної асоціації України, Віце-президент Всесвітньої вітроенергетичної асоціації, Голова комітету з вітроенергетики країн СНД Андрій Конеченков, виконавчий директор Global100 RE Ukraine Іван Гайдуцький та ін.

Нагадаємо, саме проєкти ДТЕК ВДЕ приймають цього року в ЕКОтрансформації —  проєкті-визнанні про найкращі зелені рішення.

Джерело: ECOBUSINESS Group

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!