Новини

Повернутися до переліку новин

Екологічна катастрофа: річку Бодрог, що проходить через Словаччину та Угорщину, перекрило сміттям з України

Нещодавно угорські та словацькі ЗМІ оприлюднили шокуючи світлини  - річку Бодрог повністю заполонило сміття, переважно пластикові пляшки та  сміттєві мішки, повідомляє mukachevo.net

Бодрог - приток Латориці, що несе свої води із Закарпаття через територію Словаччини та Угорщини. Тож місцеві екологи припускають, що сміття приплило саме з України.

— Такого ми не бачили років 30-ть. Затор з пластику нині має 100-200 метрів у довжину та постійно зростає. Наразі він знаходиться у гирлі Бодрогу, а далі рушить в бік Угорщини, - каже один з місцевих активістів.

Фахівці з охорони водних ресурсів припускають, що якщо днями підніметься рівень води через опади, то навали сміття Угорщині не уникнути.

— У таких випадках ми завжди повідомляємо про цю проблему до Національного управління водного господарства. Таке скупчення побутового сміття трапляється нерідко, особливо під час повеней. У цьому випадку, в залежності від обсягу та природи забруднення, будуть визначатися можливості й режими очищення річки та берегів від сміття, - зазначив Іштван Ковач, співробітник охорони водних ресурсів.

Між іншим, у 2015 році до Угорщини також припливли сотні тон сміття із Закарпаття, серед якого були навіть мертві свині.

А з пластикових пляшок, які припливають із Закарпаття, угорці будують кораблі та влаштовують перегони, мета яких – привернути увагу до захисту навколишнього середовища.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!