Новини

Повернутися до переліку новин

Екологічні ініціативи міжнародної компанії «British Petroleum»

Сучасність диктує великим компаніям необхідність не тільки інвестувати в екологічно чисте обладнання, а й самим розробляти інноваційні технології. 

Розглянемо, які кроки для екологічної модернізації здійснила нафтогазова, нафтохімічна та вугільна транснаціональна монополія Великої Британії «British Petroleum».


Гібридні автобуси

Yale працював із XL Fleet, щоб обладнати три автобуси Ford з гібридними електроприводними системами XLH, перетворивши транспортні засоби на більш економічні гібриди. Гібридні автобуси забезпечили економію палива більш ніж на 23%, перевершивши очікування Єльського Європейського Союзу щодо зменшення викидів CO2 та економії палива, а також показали підвищену продуктивність завдяки збільшенню пройдених миль на галон. Прогнозується, що переробка автомобілів дозволить заощадити 239 тонн викидів вуглекислого газу, при цьому забезпечивши чисту експлуатаційну економію понад 110 000 доларів США протягом їхнього життя.


Клапан, який зменшує викиди метану

Eni співпрацює з клапаном Clarke за допомогою програми розгортання кліматичних інвестицій OGCI, щоб замінити менш ефективні пневматичні шарові клапани на більш легкі, менші затворні клапани в Нафтовому центрі Trecate в Італії. Інноваційні клапани використовують принципи аерокосмічної конструкції. Під час міжнародних стандартних сертифікаційних випробувань вони зафіксували рівень витоку метану лише 2 частини на мільйон (PPM), порівняно з приблизно 500 PPM в звичайних шарових клапанах. Крім того, вимагаючи меншого крутного моменту для відкриття та закриття, вони роблять їх більш енергоефективними та дешевшими в експлуатації, а також дозволяють живити від відновлюваних джерел енергії поза мережею.

Програма заміни дозволила побачити, що клапани були встановлені і повністю працювали в п’яти різних областях всього за три дні. Ранні дані про ефективність роботи показують, що весь комплект працює в межах їх робочого діапазону, і викиди від нових клапанів, як очікується, будуть незначними. Зараз дві компанії проводять пошукові роботи з проектування та встановлення приводів, що працюють на сонячних батареях, для подальшого зменшення інтенсивності вуглецю. Короткий зміст проекту було представлено співробітникам підприємств Eni для виявлення подальших потенційних заявок. Протягом наступних 12 місяців ефективність клапанів буде контролюватися в рамках процедури перевірки технології Eni.


Паруси, які економлять паливо на вантажних кораблях

Щоб зменшити вплив судноплавства на навколишнє середовище, Norsepower розробила Rotor Sails, які використовують енергію вітру для покращення економії палива та зменшення викидів. Вітрило ротора - це допоміжна система вітрового рушія, призначена для руху суден за допомогою обертового механічного циліндра, який створює перепад тиску. Легкі вітрила з низьким рівнем технічного обслуговування високо автоматизовані та знижують середній витрата пального на цілих 20% залежно від вітру та експлуатаційного профілю корабля.

Norsepower встановив два 30-метрові вітрила на роторі для танкера для великих відстаней Maersk Pelican - проводячи річну випробування у 2019 році у партнерстві з Інститутом енергетичних технологій та міжнародною торгово-судноплавною компанією Shell. Звіт про результати діяльності, підготовлений реєстром Ллойда, підтвердив загальну сукупну економію палива 8,2% за рік; скорочення приблизно 1400 тонн викидів вуглекислого газу.

Вітрила ротора підходять для більшості типів суден і успішно випробувані в умовах від жаркого тропічного клімату до морозних зимових умов. Maersk Tankers визначили вітрову технологію однією з технологій, яка може допомогти досягти їх цілей щодо скорочення викидів. Дозволяючи нормальний термін життя своїх кораблів 20-25 років, Maersk прагне забезпечити вуглецево нейтральні судна, комерційно життєздатні до 2030 року, щоб реалізувати цільову нульову ціль до 2050 року. За допомогою моделювання Norsepower підраховує, що якби вітрила роторів були встановлені на світовому флоті танкерів, щорічні викиди вуглекислого газу могли б бути зменшені більш ніж на 30 мільйонів тонн, що еквівалентно річним викидам 6,5 мільйона автомобілів.


Цемент, який виділяє менше СО2

Виробництво однієї тонни цементу - «клею», який використовується для виготовлення бетону - викидає в атмосферу одну тонну вуглекислого газу, що робить його другим за величиною викидів у світі. Solidia змінила хімію цементу, дозволивши виробляти його в існуючій інфраструктурі при більш низькій температурі, і змусила його реагувати з вуглецем замість води. Цей охолоджуючий спосіб зменшує викиди парникових газів на 30-40% під час виробництва, а в результаті отримується бетон, який постійно споживає ще 240 кг вуглекислого газу. Вода, яка використовується для утворення бетонних виробів, також може бути відновлена. 

За рахунок зменшення викидів та споживання вуглецю бетон Solidia має на 70% нижчий вуглецевий слід, ніж традиційний бетон. При повній ринковій конверсії рішення Solidia для збірного залізобетону можуть усунути щонайменше 1,5 гігатони вуглекислого газу, заощадити три трильйони літрів прісної води, зменшити споживання енергії, що дорівнює приблизно 260 мільйонам барелів нафти, та усунути 100 мільйонів тонн відходів бетонного звалища рік.


Система ефективнішого виявлення метану

Технологія сенсорів на базі безпілотників SeekOps використовує високочутливі безпілотні повітряні системи для виявлення, локалізації та кількісної оцінки викидів метану. Глобальні операції продемонстрували як наземні, так і офшорні можливості, завдяки яким дані забезпечують високі стандарти екології, стійкості та управління (ESG). SeekOps зареєстрував результати в п'ять разів ефективніше, ніж існуючі методи виявлення метану, за даними багатьох незалежних третіх сторін та рецензованих публікацій. Нещодавня робота з промисловими партнерами продемонструвала перший масштабований та ефективний метод проведення кількісних інспекцій викидів у різних середовищах, як на суші, так і в морі.


Супутник, який здійснює моніторинг викидів

GHGSat розробив супутник, спеціально розроблений для пошуку та моніторингу викидів на рівні об'єкта. Запустивши перший демонстраційний супутник у 2016 році та другий комерційний супутник у 2020 році, він використовує візуалізаційний спектрометр Фабрі-Перо для вимірювання концентрацій метану в будь-якій точці Землі через день. Ці періодичні опитування визначають супервипромінювачі за низькою вартістю без необхідності обладнання на місці. Для підвищення рівня обізнаності про метан серед широкої громадськості компанія випустила безкоштовний онлайн-інструмент, який показує середньомісячні концентрації метану в атмосфері в сітці 2 км х 2 км над землею по всьому світу.

Ця технологія забезпечує поточною інформацією випромінювачів з космічного спектрометра. Одне джерело викидів, виявлене в Центральній Азії, призвело до того, що оператор був ідентифікований та проінформований за дипломатичними каналами, а витоки виправлені. GHGSat має на меті запустити свій третій супутник у січні 2021 р., А ще 8 - до кінця 2022 р. покращити доступність даних допоможе зменшити викиди та забезпечить світовим політикам краще розуміння проблеми.

Крім цього, компанія виконала такі кроки:

  • В Анголі досягла подальшого скорочення викидів, які спалюються, в 2019 році, спираючись на оптимізацію процесів, яка розпочалася в 2018 році, та впроваджуючи стратегії управління свердловинами. Розробка факелів знизилася на 13% з 1,6 млн. тонн в 2018 році до 1,4 млн тонн у 2019 р.
  • В Омані інвестували в покращення продуктивності генераторів, що дозволило працювати із зменшеною кількістю газових турбін. Також успішно застосувала робочі практики та технології для випробувань свердловин та екологічних робіт у Хаззані.
  • На нафтопереробному заводі bp Whiting у США встановила нову схему контролю на факельній системі, яка зменшила безперервне продування природного газу.
  • На береговому майданчику BPX Energy реалізувала різні проєкти щодо зменшення випуску метану з обладнання та викидів з додатковою реалізацією ініціатив з оптимізації компресорів, що зменшило споживання палива на місці.
  • Судноплавні операції забезпечили скорочення викидів у 2019 році завдяки підвищенню ефективності нових суден для нафти та СПГ, поставлених у 2018 та 2019 роках.
  • Декарбонізація продукції: компанія спільно переробляє біогенну сировину із звичайним дизелем на ряді нафтопереробних заводів. Протягом 2019 року продовжувала нарощувати спільну обробку, збільшуючи обсяг переробленої біо сировини з низьким вмістом вуглецю. Компанія експериментує зі зростаючим асортиментом біомастильних матеріалів і продовжує розробляти нові технології в цій галузі. Завдяки своїм інвестиціям допомагає комерціалізувати технологію Fulcrum, яка перетворює побутове сміття, яке в іншому випадку відправлялося б на звалище, у паливо для транспортування.
  • Ефективне виробництво: PTA з маркою PTAir від bp є одним із основних елементів у повсякденному одязі та упаковці з поліестеру. Він має вуглецевий слід майже на 30% нижче середнього європейського рівня.
  • Допомагаючи споживачам зменшити викиди: компанія пропонує високоефективні паливно-мастильні матеріали - в тому числі паливо BP Ultimate з технологією ACTIVE - які розроблені для сприяння ефективній роботі двигуна та економії палива, щоб допомогти зменшити викиди.
  • Вуглецево нейтральні продукти та послуги: завдяки BP Target Neutral компанія розширила консультаційну послугу щодо компенсації вуглецю Castrol для клієнтів, охоплюючи Мексику, Китай та Індію. Це означає, що зараз він пропонується у 12 країнах світу.

А як наші компанії екотрансформуються? 

Про шлях до мінімізації впливу на довкілля – в проєкті «ЕКОтрансформація-2021» вже з 1 квітня!

Про проєкт 

Джерело: www.bp.com
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!