Новини

Повернутися до переліку новин

Екологічні теми листопада: читайте і тримайте руку на пульсі!

У №11 журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» відповіді на запитання:

1. Коли потрібно здавати в статистику звіт по формі № 2-ТП (повітря) і чим загрожує нездача звіту для підприємства?

2. Чи потрібно відділу освіти здавати звіт № 2-ТП річний, якщо всі котельні працюють на твердому паливі (дрова)?

3. На підприємстві планується тимчасове розміщення відходів 4-го класу небезпеки (накопичення власних відходів до обсягів, доцільних для передачі спеціалізованим підприємствам). Які потрібно мати документи? Чи необхідно мати ліцензію?

4. Діюче підприємство з вирощування овочів планує встановити два твердопаливних котли. Чи потрібно проводити процедуру ОВД?

5. Чи потрібно включати в спільний новий дозвіл для однієї юридичної особи (територіально — в межах однієї області, в межах одного річкового басейну експлуатуються декілька «виробничих площадок» (дільниць) однієї юридичної особи, де здійснюється поверхневий водозабір відповідно до наявного дозволу на СВК) розрахунок і використання підземних вод, якщо сумарна добова кількість використання саме підземних вод з усіх об’єктів не перевищує 5 м3?

6. На підприємстві є наявний дозвіл на викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами викидів. Чи має підприємство здійснювати контроль викидів забруднюючих речовин в атмосферу від стаціонарних джерел? Підприємство належить до третьої групи

7. Зачисний верстат з пилоосаджувальною камерою (МІОТ, ЗІЛ) розміщено всередині цеху. Чи є він джерелом викиду і чи потрібно його брати на облік?

8. Яка ставка екоподатку за викиди в атмосферне повітря забруднюючої речовини 03000/2903?

9. Який термін зберігання протоколів вимірювань параметрів газопилового потоку та актів відбору проб викидів стаціонарних джерел?

10. Підприємством розроблено інвентаризацію відходів у 2017 році, де показник загального утворення відходів (Пзув) більше 1000, а отже, декларацію про відходи протягом цього часу не подавали. За результатами звітності за минулий рік Пзув виявився менше 500 (підприємство майже не функціонувало), то як бути за такої ситуації? Потрібно затверджувати реєстрові карти чи треба подавати декларацію?

ілюстрація до №10

ТАКОЖ У ВИПУСКУ

Енергія зі стічних вод: як проблему перетворити в можливості
Учені відкрили спосіб створювати на основі забрудненої води паливні елементи. Загальна концепція побудована на двох стовпах — застосуванні бактерійних паливних комірок і установки зворотного електродіалізу. У статті роз’яснюються біологічні властивості специфічних бактерій у виробництві електрики та отримання електричного струму завдяки реверсивному електродіалізу.

Як електронний документообіг рятує планету
Як відомо, ліси відіграють важливу роль у стабілізації клімату і поглинанні вуглецю. Також вони є домівкою для рослин та тварин. На жаль, величезних збитків для екології країни завдає знищення лісів у комерційних цілях. В інтерв’ю з комерційним директором сервісу обміну електронними документами «Вчасно» ви дізнаєтеся, як перехід на електронний документообіг може скоротити вирубку лісів та поліпшити ситуацію в країні.

Складаємо екологічну звітність: алгоритм та приклади заповнення
У поточному номері журналу ми розпочинаємо разом з вами готуватися до подання екологічної звітності підприємств. У статті експерт журналу надає практичні поради щодо заповнення звітів, наголошує на термінах сплати платежів та подання звітних документів до наглядових органів. Автор роз’яснює порядок заповнення форм звітів, акцентує увагу на ключових показниках та надає зразки заповнення документів.

Українські реалії отримання дозвільної документації підприємствами:
5 історій про ОВД

Процедура оцінки впливу на довкілля включає в себе головні кроки підприємства, як-от: визначення діяльності підприємства, публікації про планову діяльність з ОВД у реєстрі та друкованих виданнях, розробка звіту, публікації та проведення громадських слухань. Генеральний директор «ЦЕРН» розповідає, як інколи поспішні або необдумані кроки підприємства можуть негативно вплинути на результат ОВД.

Законодавство в галузі охорони атмосферного повітря: які ключові проблеми та головні завдання для України

Нормативно-правове регулювання ресурсозбереження та екологізації бізнесу: перспективи у законодавстві

Нарахування податку з рентної плати за спеціальне використання води: покрокова рекомендація для фахівця — еколога

Нові правила щодо зберігання пального

Як нарахувати екологічний податок у 2019 році. Заповнюємо податкову декларацію разом

Приємного читання!

Поставити свої запитання експертам журналу ви завжди можете у розділі «ЗАПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!