Новини

Повернутися до переліку новин

ESG з китайською специфікою

ESG з китайською специфікою: з-понад 170 фондів ESG у Китаї багато інвестують у сталь, оборону, алкоголь і тютюн

Активи в фондах ESG Китаю подвоїлися з 2021 року завдяки зростанню уваги Пекіна до подолання бідності, відновлюваної енергії та енергетичної безпеки

У 2021 році кількість китайських фондів ESG різко зросла завдяки вуглецевому нейтралітету Пекіна та спільним кампаніям процвітання

Унікальний підхід Китаю демонструє певну універсальну привабливість загального принципу ESG, згідно з яким компанії, які враховують витрати на навколишнє середовище та соціальні ризики, у довгостроковій перспективі отримають вищі прибутки. Це також показує, що у країн і регіонів є багато можливостей визначати ці витрати та ризики для себе — і часто суперечать один одному.

Згідно з даними Bloomberg, із понад 170 фондів ESG, розташованих у Китаї, близько 15% інвестовано у вугільні компанії, які є найбільшим джерелом викидів парникових газів у країні. Понад 60% володіють холдингами в металургійній промисловості, великому споживачі вугілля в країні. 

Як наслідок, алкогольний гігант Kweichow Moutai Co. зі своїми ініціативами щодо працевлаштування в сільській місцевості є одним із провідних холдингів у індексі CSI 300 ESG Leaders, який відстежує 100 компаній Шанхая та Шеньчженя з найвищими рейтингами ESG. China Shenhua Energy Co., яка отримує 78% свого доходу від видобутку вугілля, є ще одним провідним холдингом, оскільки він генерує відновлювану енергію та підвищує енергетичну безпеку. 

Приблизно 10% китайських фондів ESG також належать Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. , компанії з технологій спостереження, яка перебуває під торговельними санкціями США, пов’язаними з ймовірними порушеннями  прав людини проти мусульманських меншин у Сіньцзяні. Компанія заперечує звинувачення. 

Фонди ESG Китаю можуть віддавати перевагу компаніям, які сприяють енергетичній безпеці або програмам створення робочих місць у сільській місцевості, поряд із більш типовими стійкими холдингами 

Ринок майже не існував до тих пір, поки два роки тому президент Сі Цзіньпін не оголосив, що Китай досягне «вуглецевого нейтралітету» до 2060 року. Рік по тому Сі додав «спільне процвітання» — як широко розуміють, що включає більше програм боротьби з бідністю — до цього. офіційний порядок денний, і великі державні фонди почали вимагати інвестицій, які узгоджувалися з цими пріоритетами. 

Глобальні компанії також приєднуються до ажіотажу. Axa SA та Morgan Stanley запускають нові фонди ESG разом зі своїми партнерами по спільним підприємствам, додавши майже 2 мільярди юанів (290 мільйонів доларів США) у сукупні активи менш ніж за два роки. 

Деякі з найбільших фондів віддають перевагу таким крилатим фразам, як «нова енергетика», «низький рівень вуглецю» або «соціальна відповідальність», а не ширшому ярлику ESG. Наприклад, змішаний фонд Fullgoal Beautiful China Mixed Fund був запущений у 2016 році з інвестиційною стратегією, заснованою на ініціативі «Beautiful China», висунутій десять років тому, яка сприяє секторам, які сприяють сталому розвитку.

Китайські фонди не єдині, хто розширює початкові визначення ESG та сталого інвестування. Регулятори в усьому світі борються зі стандартами, щоб гарантувати, що етикетка ESG для будь-якого фонду є виправданою. 

Навіть у Європі, яка розробляє одні з найжорсткіших критеріїв, фонди можуть зберігати запаси викопного палива відповідно до так званих правил статті 8, якщо вони «сприяють» стійкості.

Джерело: www.bloomberg.com

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!