Новини

Повернутися до переліку новин

ЕВА запрошує бізнес і владу до дискусії про сталий розвиток України

10 листопада на платформі Комітету промислової екології та сталого розвитку Європейської Бізнес Асоціації пройде унікальний захід, який об’єднає високопосадовців з профільних Комітетів та Міністерств та генеральних директорів провідних бюджетоутворюючих компаній України – День сталого розвитку. Метою спільної зустрічі визначено обговорення актуальних питань екологічної політики держави, можливості євроінтеграції України у сферах Європейського зеленого курсу та фінансових інструментів стимулювання бізнесу в реалізації цих політик.

За результатами дослідження, яке проводилось Програмою розвитку ООН у лютому 2020 року, 59,6% респондентів вважають, що економічне зростання неможливе без вирішення екологічних питань. Водночас, більшість вказує на зв’язок між боротьбою зі зміною клімату, ефективнішим використанням енергії та можливістю пришвидшення економічного зростання і створення робочих місць в Україні. Дійсно, питання сталого розвитку, що передбачає взаємозв’язок та баланс економічних, соціальних та екологічних компонентів, є більше ніж трендом сучасності. Це – запорука добробуту людства на майбутні десятиліття.

Україна вже задекларувала свої наміри щодо підтримки сталого розвитку та його цілей: підписано Угоду про асоціацію з ЄС, адаптовано Цілі сталого розвитку, озвучено прагнення стати учасником Європейського зеленого курсу.
Однак, механізми державного регулювання та стимулювання, які б забезпечували реалізацію цих завдань, потребують значного доопрацювання із залученням усіх стейкхолдерів – держави, бізнесу та громадськості.

Задля синхронізації поглядів влади та бізнесу, ключовими темами для дискусії експертів стануть:

  Європейський зелений курс та виклики декарбонізації
  екологічна модернізація
  циркулярна економіка та управління відходами
  стратегії сталого розвитку бізнесу та держави.

На заході буде презентовано програмний документ, напрацьований Комітетом Європейської Бізнес Асоціації задля забезпечення цілей сталого розвитку – Біла книга з реформування екологічної політики.

Участь у заході візьмуть Роман Абрамовський, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів, Ольга Стефанішина, Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Ірина Ставчук, Заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів з питань європейської інтеграції, Олександр Маріковський, Заступник голови Комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористування, Леся Василенко, Голова підкомітету з питань зміни клімату та охорони атмосферного повітря Комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористування, Тарас Качка, Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – Торговий представник України, Олександр Бондаренко, Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Досвід бізнесу представлятимуть Сергій Перелома, Перший заступник голови правління НАК "НАФТОГАЗ УКРАЇНИ", Дмитро Ануфрієв, Генеральний директор Recycling Solutions, Тіберіу Діма, Генеральний директор BASF Україна, Мауро Лонгобардо, Генеральний директор ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», Олександр Кучеренко, директор зі сталого розвитку «ДТЕК Енерго», Станіслав Зінченко, Директор ГМК-Центр, та інші.

Також до участі запрошені Ярослав Демченков, Заступник Міністра енергетики з питань європейської інтеграції, Роман Шахматенко, Заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів, Олег Бондаренко, Голова Комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористування, Дмитро Наталуха, Голова Комітету ВРУ з питань економічного розвитку, Людмила Буймістер, Голова підкомітету з питань розвитку конкуренції та рівних умов для бізнесу Комітету ВРУ з питань економічного розвитку, Олександр Романішин, Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Вадим Бойченко, Голова Маріупольської міської ради.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!