Новини

Повернутися до переліку новин

Ferrexpo AG: шлях до зменшення парникових газів

Великі промислові компанії вже давно відчули потребу в модернізації свого обладнання та необхідність зменшувати викиди парникових газів від своїх виробничих потужностей, адже без цього неможливо було б експортувати їхню продукцію до країн ЄС, де встановлені жорсткі рамки. 

Розглянемо, які кроки в цьому напрямку зробила міжнародна компанія Ferrexpo AG, яка також представлена і в Україні.

Щоб суттєво зменшити викиди СО2 компанія змінила глибину і стиль видобутку, при цьому підземні шахти використовують менше дизельного палива, ніж старі шахти; та тип палива, який використовується для випалення пелет у грануляторі, із природним газом у пелетизаторі Ferrexpo, який виробляє менше СО2, ніж мазут або вугілля. Також у 2019 році компанія використовувала менше природного газу (зменшення 0,3PJ) у своєму грануляторі, замінюючи це збільшенням споживання соняшникового лушпиння (+ 0,2PJ).

У листопаді 2019 році компанія випробувала свою першу автономну вантажівку на шахті в Єристово. Вантажівки працюють цілодобово та без вихідних та економлять на обслуговуванні. У грудні 2019 року Ferrexpo також розгорнула свою третю автономну бурову установку, кожна з модернізованих установок досягла 15 % збільшення використання бурів.

Також компанія покращила практику вибухових робіт, включаючи більш близький інтервал буріння на вибухових отворах та перехід на 100 % рідку емульсію вибухових речовинах, які використовувалися. Вдалося зменшити розміри вибухових порід, скоротивши навантаження на первинну дробарку компанії та зменшивши споживання електроенергії. Таким способом компанія досягнула 4 % зниження споживання електроенергії на тонну переробленої руди в 2019 році.

Компанія розпочала масштабні роботи з встановлення сонячної електростанції потужністю 5 МВт як пілотної установки, щоб перевірити свою здатність покладатися на це джерело енергії під час своєї діяльності в Україні. У 2019 році компанія розпочала модернізацію 461 старих, менш енергоефективних агрегатів, з новішими двигунами з рейтингом АА, що зменшить споживання електроенергії на 40 млн кВт.

У 2020 році компанія зосередила свої зусилля на підвищенні продуктивності використання дизельного та природного газу при експлуатації (Сфера 1) та придбанні нижчевуглецевих форм електроенергії, таких як гідроелектростанція та атомна енергетика (Сфера 2). Очікується, що викиди СО2 як в області 1, так і в області 2, зменшаться на тонну.

Всього протягом 2018-2019 років та першого півріччя 2020 року Ferrexpo вклала в екологічні проєкти більш як 891 млн грн (понад $35 млн). Зокрема, фінансування отримали:

  • проєкт з біорізноманіття, який передбачає відстеження змін в умовах біорізноманіття та визначення робочих процесів, які можуть бути змінені для пом'якшення негативного впливу і посилення позитивної тенденції (виявити і зберегти рідкісні види);
  • впровадження стандартів щодо поводження з небезпечними відходами. Всі стандарти розробляються відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 14001 до: 2015 Система екологічного управління;
  • електрифікація внутрішнього ж/д транспорту – один з етапів переходу до «нульового» СО2. Зараз компанія активно розвиває мережу перевезень на електротязі, поступово відходячи від використання дизельного палива, збільшуючи кількість електровозів. Таким чином скорочується споживання палива і зводяться до мінімуму викиди в навколишнє середовище;
  • заміна старих громіздких двигунів, використовуваних з 1980-х років, на обладнанні дробильного і збагачувального комплексу і в цеху виробництва окатишів на нові, енергоефективні, вироблені світовими лідерами відповідно до європейських стандартів IE3.

Джерело: www.ferrexpo.com
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!