Новини

Повернутися до переліку новин

Hell Energy в Україні: екотрансформація задля майбутнього

Інтерв’ю з Eszter Mihály, CSR manager of HELL ENERGY

1. Що означає для Hell Energy в Україні бути екологічно відповідальною компанією та які заходи вживаються для захисту навколишнього середовища?

Група компаній HELL завжди приділяє особливу увагу сталому розвитку, починаючи з продуктів та упаковки, які ми пропонуємо, завдяки інвестиціям, до нових проектів, які ми маємо в різних галузях,. Ми взяли на себе зобов’язання використовувати алюміній як пакувальний матеріал 5 років тому, коли вирішили побудувати власну фабрику з виробництва алюмінієвого пакування для напоїв. Як відомо, алюміній можна переробляти нескінченну кількість разів. Він не втрачає свою якість, тому вважається набагато вигіднішим матеріалом за пластик. Цю перевагу засвідчує той очевидний факт, що 75% коли-небудь бувшого у використанні алюмінію повторно використовується і сьогодні.
Ми постійно зменшуємо відсоток пластикових пляшок у нашому портфелі брендів: за останні кілька років він впав до 5%, а наступні 5 років буде зменшуватись до 1%. Це одне з наших найбільших зобов’язань щодо навколишнього середовища - ми сприяємо створенню циркулярної економіки, надаючи альтернативу вибору споживачам завдяки стійкій упаковці.

2. У чому особливість технології виготовлення алюмінієвих банок для напоїв, які можна переробляти нескінченну кількість разів?

Вагомим у переробці алюмінію є той факт, що протягом 2 місяців після належної утилізації старої банки може з’явитися одна нова. Алюміній можна легко та швидко розплавити, не потрібно навіть проводити додаткові процеси - наприклад, очищення. Більше того, це надзвичайно енергоефективно: виготовлення банки з переробленого алюмінію економить 95 відсотків енергії, необхідної для виготовлення нової банки з сировини.

3. Чи підходить він для всіх виробників напоїв? Які особливості цього процесу слід враховувати заздалегідь?

Алюмінієві банки ідеально підходять для подавання будь-якого напою - вони бездоганно зберігають якість , повністю захищають його від сонячного світла, кисню та забруднення, і ніякі небезпечні матеріали не можуть потрапити в рідину з внутрішньої поверхні. Матеріал також стійкий до газованих напоїв. Розмір банки об’ємом 250 мл – ідеальний - його можна споживати за один раз і не боятися надмірного споживання.
Усі виробники можуть передбачити, що з часом алюміній повинен єдиним матеріалом для досягнення цілей безвідходної економіки у масових сервісах споживання - і відповідальність несемо саме ми, виробники. Ми повинні запропонувати рішення для упаковки, яке не породжує серйозну та глобальну проблему утилізації відходів.

4. Які енергозберігаючі заходи вже застосовані та ефективно працюють у вашій компанії?

HELL Group прагне до сталого розвитку. Розробляючи свою коротко- та довгострокову стратегію, плануючи та реалізуючи наші інвестиції, ми приділяємо особливу увагу енергоефективності та  свідомому споживанню енергії. Минулого року ми отримали нагороду за наші високоякісні продукти, які також виготовляються за технологічною концепцією стійкості, реалізуючи філософію створення спільної цінності. Як одна з останніх віх нашої стратегії сталого розвитку, з цього року покриваємо енергетичні потреби виробництва зі 100% відновлюваних джерел енергії.

5. Які з них найефективніші у зменшенні вуглецевого сліду та одні з інноваційних технологій виробництва контейнерів для напоїв?

Однією з найбільших проблем галузі сьогодні є переробка упаковки, коли вона вже не підлягає повторному використанню. HELL Group вирішила ці виклики, покладаючись на алюмінієві банки та використовуючи у своїй упаковці технологію найвищого у світі вмісту переробленого алюмінію. Стратегія HELL базується на відповідальному постачанні алюмінію з низьким вмістом вуглецю, що сприятиме зменшенню глобальних викидів та створенню продуктів для майбутнього з низьким вмістом вуглецю. HELL досягла цілі  скорочення парникових газів на 60% порівняно з упаковкою в минулому. Як результат, упаковка напоїв, яку ми використовуємо, також має надзвичайно низький рівень вуглецевого сліду у всьому світі, що є прикладом для всієї галузі.

6. Як заходи щодо екологічності впливають на кінцеву собівартість продукції?

Коли ми ступили на шлях стійкості, ми зрозуміли, що це дуже сміливо. Особливо коли йдеться про ціноутворення продукції, але ми розглядали цей виклик, як необхідну складову відповідальності міжнародного виробника. Дії говорять впливовіше, ніж слова, тому ми  на практиці підтримуємо ці ініціативи, вносячи свій вклад у весь життєвий цикл упаковки. Ми бачимо, що наші 1,5 мільярди банок продаються щороку, оскільки 1,5 мільярда зелених повідомлень розсилаються по всьому світу. Однак ми не хочемо перекладати на споживачів додаткові витрати, пов’язані зі зміною сировини - рекомендована споживча ціна на напої HELL та ціна на товари в нашому онлайн-магазині також залишаються незмінними.

7. Що було рушійною силою у прийнятті рішення про екологічну трансформацію компанії?

Ми завжди пропонували реалістичні рішення, які стосувались якості продукції чи упаковки, у цьому напрямку працюємо стабільно та захищаємо наше довкілля. Ми завжди прагнемо найкращих рішень - ось як ми думаємо про обов'язок компанії, подібної до нашої, що виробляє 1,5 мільярда продуктів на рік, що має бренд, який доступний у більш ніж 50 країнах, і лідер ринку в десятьох із них. Нашою метою є також стати еталоном (прикладом для наслідування) у сталому підході до виробництва для великих транснаціональних брендів.

Прес-служба Ecobusiness Group

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!