Новини

Повернутися до переліку новин

Кабінет Міністрів України схвалив рішення, необхідні для подальшого проведення двох великих реформ у довкіллєвій сфері

Уряд затвердив:

  • Порядок розроблення регіональних планів управління відходами. Цим документом ми встановлюємо єдині підходи до стратегічного планування управління відходами в областях України. 

«Фактично робимо ще один крок, щоб масштабна “сміттєва” реформа нарешті запрацювала в нашій країні. Для цього ще на початку шляху важливо визначитися з найбільш оптимальними моделями управління відходами для кожного регіону, з реальними потребами, необхідною інфраструктурою, з технологіями та методами. Таке планування ляже в основу верхньорівневого загальнонаціонального плану. Це є однією із вимог рамкового закону 2320-IX, який набуде чинності вже 9 липня цього року», – прокоментував Міністр Руслан Стрілець.

  • Порядок ведення Державного реєстру спеціальних дозволів на користування надрами. Ми вже фактично на фінішній прямій у нормативному забезпеченні реформи надрокористування в Україні. Наразі  переводимо адміністрування спецдозволів в цифрову площину. 

«Це потрібно для того, щоб українці дізнавалися про те, як використовуються українські ресурси, не з новин у ЗМІ, а могли отримати достовірну інформацію у єдиному Реєстрі – про кожну земельну ділянку, про кожного беніфіціара і власника дозволу. А інвестори мали безоплатний та вільний доступ до всієї геологічної інформації та могли швидко і без зайвої бюрократії отримувати дозвільні документи і планувати свою діяльність», – наголосив Міністр.

За його словами, спрощення адміністративних процесів вплине на інвестиційну привабливість галузі та водночас дозволить подбати про раціональне використання природних ресурсів.  

Тож продовжуємо впроваджувати у сферу захисту українського довкілля європейські підходи і стандарти.

 

Джерело: Міндовкілля

Також дізнайтеся про подання звітності до інформаційної системи управління відходами із матеріалу "Ведення первинного обліку відходів та статистичної звітності" 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!