Новини

Повернутися до переліку новин

Компанія the LEGO Group представила перший прототип цеглинки LEGO® з переробленої пластмаси

Компанія the LEGO Group представила прототип цеглинки LEGO® з переробленої пластмаси. Це — завершальний крок на шляху до переходу на виробництво продукції LEGO з екологічних матеріалів.

Новий прототип, зроблений з ПЕТ — пластмаси, отриманої від переробки пластикових пляшок — це перша цеглинка, виготовлена з переробленого матеріалу, яка відповідає суворим вимогам компанії до якості та безпеки.

Команда з понад 150 спеціалістів працює над розробкою екологічних рішень для продуктів LEGO. За останні три роки матеріалознавці та інженери випробували більше ніж 250 варіантів матеріалів з ПЕТ та сотні інших видів пластмас. Результатом цих зусиль став прототип, який відповідає вимогам щодо якості, безпеки та придатності до гри — зокрема, щодо міцності зчеплення.

Тім Брукс, Віцепрезидент the LEGO Group з питань екологічної відповідальності, заявив: «Ми надзвичайно втішені цим проривом. Найбільший виклик на шляху до екологічності — це переосмислення й створення нових матеріалів, які будуть такими ж довговічними, міцними й високоякісними, як і нинішні цеглинки, а також сумісними з елементами LEGO, які виготовлялися протягом останніх 60 років. Даний прототип демонструє той прогрес, якого ми досягли».

Якість і безпека без компромісів

Мине ще деякий час, перш ніж виготовлені з перероблених матеріалів цеглинки з’являться у наборах LEGO. Команда буде продовжувати тестувати й розробляти ПЕТ-матеріал, а потім вирішувати, чи переходити до етапу пілотного виробництва. Цей наступний етап тестування, як очікується, триватиме не менше ніж рік. 

Пан Брукс сказав: «Ми знаємо, що діти турбуються про стан довкілля, і вони хотіли б, щоб наша продукція стала більш екологічною. Хоча вони ще не скоро зможуть грати з цеглинками, виготовленими з переробленої пластмаси, ми хочемо, щоб вони знали: ми над цим працюємо і разом рухаємося в потрібному напрямку. Експерименти й невдачі — важлива складова навчання й інновацій. Як діти у себе вдома будуть, розбирають і знову будують конструкції з цеглинок LEGO, так і ми робимо те саме в лабораторії». 

Прототип виготовлено з переробленої ПЕТ-пластмаси, отриманої від американських постачальників, які забезпечують якість, використовуючи виробничі процеси, ухвалені Управлінням продовольства та медикаментів США (FDA) та Європейським агентством з безпечності харчових продуктів (EFSA). В середньому, літрова ПЕТ пляшка містить достатньо сировини для виготовлення десяти цеглинок LEGO 2 x 4. 

Рух до більш екологічної продукції

Наразі подано заявку на патент на матеріал, який збільшує довговічність ПЕТ, даючи йому необхідну для цеглинок LEGO міцність. В інноваційному процесі використовується рецептурна технологія з поєднання переробленої ПЕТ-пластмаси з добавками, які підвищують міцність матеріалу. 

Прототип цеглинки з переробленої пластмаси — це найновіша розробка, спрямована на підвищення екологічності продукції the LEGO Group. У 2020 році компанія оголосила, що почне прибирати з наборів елементи з непереробного пластику. У 2018 році вона почала виготовляти елементи з біополіетилену (біо-ПЕ), який отримують з екологічної цукрової тростини. Багато наборів LEGO містять елементи з біо-ПЕ, який ідеально підходить для виготовлення дрібних, м’яких деталей — як-от дерева, гілки, листя та аксесуари для мініфігурок. Біо-ПЕ наразі не придатний для виготовлення твердіших, міцніших елементів на кшталт культових цеглинок LEGO. 

Пан Брукс сказав: «Ми твердо налаштовані зіграти свою роль у побудові сталого майбутнього для прийдешніх поколінь. Ми хочемо, аби наша продукція позитивно впливала на планету — не просто завдяки грі, яку ми пропонуємо, а й завдяки матеріалам, які використовуємо. Попереду усе ще довгий шлях, але ми задоволені досягнутим поступом». 

Акцент на впровадженні нових екологічних матеріалів — лише одна з кількох ініціатив the LEGO Group, спрямованих на досягнення позитивних змін. Протягом трьох років до 2022 р. the LEGO Group інвестує до 400 млн доларів США для скорішого досягнення цілей у сфері екології.

Додаткову інформацію щодо того, як the LEGO Group хоче змінити світ на краще, можна отримати на сторінці LEGO.com/Sustainability

Перетворення пляшки на цеглинку LEGO

Щоб дізнатися, як the LEGO Group перетворює перероблені пластикові пляшки в цеглинки LEGO, відвідайте сторінку:LEGO

Що таке екологічний матеріал?

З точки зору компанії екологічним вважається матеріал, який виготовляється відповідально з відновлюваних або перероблених ресурсів, з мінімальною кількістю відходів, використовуючи екологічну хімію; також цей матеріал по завершенні терміну служби виробу повинен бути придатний до повної переробки. 


Загальна інформація про the LEGO Group

Місія the LEGO Group — надихати та розвивати будівельників майбутнього через гру. Ігрова система LEGO System in Play, заснована на використанні цеглинок LEGO, дозволяє дітям і дорослим фанам будувати та перебудовувати усе, що вони можуть уявити. The LEGO Group була заснована в місті Біллунн, Данія, у 1932 році Оле Кірком Крістіансеном. Назва компанії утворена від двох датських слів: Leg Godt, що означає «грай добре». Сьогодні the LEGO Group залишається у власності тієї ж родини, а її штаб-квартира так само розташована у Біллунні. Зараз її продукція продається більше ніж у 130 країнах по всьому світу.
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!