Новини

Повернутися до переліку новин

Кращі агролісомеліоративні практики для захисту лісосмуг: ФАО проведе Школу фермера

Полезахисні лісові смуги є важливим елементом у формуванні стійких до несприятливих умов агроландшафтів. Основним їх завданням є захист від ерозії ґрунтів у лісостеповій та степовій зонах. В Україні обліковується близько 440 тис. га полезахисних лісових смуг.

Затверджені у липні поточного року Правила утримання та збереження полезахисних лісових смуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення, передбачають ряд заходів, що дозволять забезпечити належний стан полезахисних лісових смуг та створити сприятливі умови для підвищення їх стійкості, оздоровлення, посилення захисних та інших корисних функцій.

Як здійснити ці заходи, та з чого розпочати? Для фермерів, які планують відновлювати чи створювати лісосмуги, а також для представників об’єднаних територіальних громад (зокрема землевпорядників), зацікавлених в інвентаризації та відновленні лісосмуг, лісівників та агрономів, які налаштовані підвищити обізнаність в галузі полезахисного лісовпорядкування, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) проводить черговий (третій) тренінг Польової школи фермера «Управління та реконструкція полезахисних лісових смуг». Захід присвячений представленню та вивченню кращих агролісомеліоративних практик та шляхів підвищення економічної ефективності полезахисних лісових смуг.

Теоретична частина заходу проходитиме онлайн у форматі вебінару 14 грудня за участі провідних науковців галузі, експертів ФАО та фермерів, що ознайомлять аудиторію з передовими вітчизняними та іноземними агролісомеліоративними заходами та практиками агролісівництва, а також зі способами отримання додаткового прибутку від лісосмуг, зокрема завдяки вирощуванню лікарських рослин (в якості як основних деревних та чагарникових порід лісосмуги, так і в міжряддях молодих дерев) та грибів.

Захід проходить у межах Польової школи фермера «Управління та реконструкція полезахисних лісових смуг», що є частиною проєкту «Інтегроване управління природними ресурсами на деградованих ландшафтах степової та лісостепової зон України», та реалізується Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) за фінансової підтримки Глобального екологічного фонду (ГЕФ).

Пресслужба ЕБГ з використанням матеріалів служби новин ФАО та https://www.kmu.gov.ua/

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!