Новини

Повернутися до переліку новин

Критично важливо пропорційно урівноважувати негативний та позитивний вплив на довкілля

Екотрансформація економіки вимагає підтримки від держави, відкожної людини і установи, але, перш за все, від бізнесу (промисловості та АПК).

Незважаючи на всі зусилля, кожне виробництво завжди чинитиме негативний вплив на довкілля. І доки існують процеси, які не можуть функціонувати без побічних ефектів для довкілля, саме у таких випадках компенсація є важливим методом, який дозволяє нейтралізувати негативний ефект. 

В усіх розвинених країнах давно діють закони, які вимагають від компаній зменшувати втручання в природу. Вони переселяють тварин, створюють біотопи та озеленюють території.

BeoPlast, перша компанія-виробник без CO2 в автомобільній промисловості Німеччини, висаджує фруктові дерева, щоб збалансувати використання аргону у виробництві. 

Критично важливо пропорційно урівноважити негативний та позитивний вплив на навколишнє середовище. 
Konica Minolta активно займається вирішенням питання зниження навантаження на навколишнє середовище, викликаним друком. Із 2015 року у партнерстві з компанією ClimatePartner реалізовано програму «Нейтралізація вуглецю», яка дозволяє клієнтам Konica Minolta обирати кліматично нейтральний друк, інвестуючи в кліматичні проекти і формуючи таким чином баланс.

В Україні про такі компанії та ефективні екопроєкти вже четвертий рік поспіль інформує медіа-проєкт «ЕКОТРАНСФОРМАЦІЯ».

«Зміна підходів до ведення бізнесу, перехід на більш чисті технології, екологічно сталий розвиток потребує як грунтовної зміни парадигми в держави в цілому, так і підтримки суспільства. 
Більше 60% найбільших західних компаній так чи інакше враховують екологічні проблеми та шляхи їх вирішення при побудові своєї стратегії розвитку, створюють і все частіше сертифікують системи екологічного менеджменту. 

На жаль, програми по захисту навколишнього середовища сприймаються керівниками деяких організацій як витратні і небажані. 

Однак досвід найбільших зарубіжних компаній показує, що впровадження і підтримка системи екологічного менеджменту, проходження екологічної сертифікації, використання екологічного маркування та перехід на екологічне виробництво приносять певні вигоди і переваги. 

Ініціативи з екомодернізації та підтримки екологічно сприятливої ситуації необхідно заохочувати різними пільгами і нагородами. При екологізації бізнесу в цілому необхідно використовувати всі можливі ринкові методи, які допоможуть ефективно вирішити екологічні проблеми, починаючи від плати за використання та забруднення природних ресурсів, які будуть враховуватися у вартості кінцевого товару, і закінчуючи екологічним оподаткуванням, ліцензуванням і страхуванням.

За допомогою впровадження екологічного менеджменту і екологізації виробництва підприємство створює нематеріальний довгостроковий капітал - гудвіл, який дає йому не тільки вигоди, описані вище, але і сприяє встановленню довірливих відносин з державними органами, ринковими партнерами і посередниками, а також зі споживачами і громадськістю.

Екотрансформація не відбувається за день. Це процес, що потребує і часу, і коштів, і значних зусиль, і однодумців» - розповідає засновник проєкту «Екотрансформація» Людмила Циганок.

Якщо ваше підприємство 

  • послідовно і системно  зменшує техногенне навантаження на довкілля,
  • впроваджує «зелені» технології та прогресивні стратегії з урахуванням дотримання законодавчих норм охорони навколишнього середовища, раціонального використання ресурсів,
  • а може виробляє екологічно чисту і безпечну продукцію,
  • або ж використовує екологічно чисті джерела енергії,
  • чи сприяє «зеленій» модернізації інших підприємств, - тоді цей проєкт для Вас!

Вже  17 грудня у м. Києві буде вручено вчетверте відзнаки тим, хто неухильно рухається шляхом зелених змін, даючи надію на чисте довкілля і добробут кожному українцю!

Про учасників трьох попередніх проєктів тут>>>

Кожен з нас може зробити свій внесок у розбудову екологічно стійкого суспільства: як споживач, громадянин, співробітник, владна структура чи компанія.

Прес-служба Ecobusiness Group

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!