Новини

Повернутися до переліку новин

МХП розпочав серію національних екологічних прес-турів підприємствами групи

3 липня представники національних ЗМІ відвідали «Вінницьку птахофабрику» в Ладижині в межах екологічного прес-туру, який розпочав агроіндустріальний холдинг МХП. Відвідувачі отримали доступ до очисних споруд підприємства і побували на біогазовому комплексі, що знаходиться на фінальному етапі  будівництва.

МХП — компанія, яка дотримується принципів сталого розвитку і турбується про екологічну безпеку своєї діяльності. Нещодавно холдинг відчинив двері представникам ЗМІ і показав, як найбільша в Україні птахофабрика може переробляти понад 900 тонн м’яса птиці за добу і не шкодити довкіллю. Для цього в межах екологічного прес-туру підприємствами МХП гості відвідали «Вінницьку птахофабрику» в місті Ладижин. Відвідувачі ознайомилися з діяльністю підприємства і змогли оцінити її масштабність. Виконавчий директор розповів про потужності та продуктивність птахофабрики. Представники ЗМІ мали змогу пересвідчитися в екологічності діяльності підприємства: побували на виробництві, побачили, де та за яких умов зберігається курячий послід, дізналися принцип функціонування біогазового комплексу та побачили цех утилізації відходів. Відвідувачам відкрили доступ до очисних споруд птахофабрики, де головний еколог МХП розповів про їхню ефективність та надійність.

«Система очищення в нас повністю автоматична. Ми працюємо за системою SCADA, яка керує всім процесом. Кожен аеротенк наповнюється в свою чергу. Два оператори стежать за процесом на випадок, якщо стався збій або виникла аварійна ситуація. Після біологічної очистки стічні води надходять до випускного резервуару, де чекають своєї черги для доочищення. З випускного резервуару стічні води потрапляють до піщаних фільтрів для механічної доочистки та дефосфотації стоків. Потім — до вугільних для біологічного доочищення. Після вугільних фільтрів стоки знезаражуються і випускаються в річку Південний Буг. На випадок аварійної ситуації в нас є три резервуари по 50 тис. м3 кожний. Це дає нам змогу 3-4 тижні працювати без очищення в накопичувальному режимі. Тож, надійність системи гарантована», — запевнив Олександр Семенець, головний еколог МХП.

МХП — вертикально інтегрована компанія, яка є лідером з виробництва курятини в Україні. Продукція холдингу, відома під брендами «Наша Ряба», «Qualiko», «Ukrainian Chicken», користується попитом у понад 60 країнах світу, зокрема в 16 європейських. МХП постійно вдосконалює виробництво і застосовує виключно передові технології.

Підприємства Групи є об’єктами постійного контролю і підлягають як державному, так і внутрішньому нагляду. Державний нагляд здійснює санітарно-епідеміологічна служба та обласні державні екологічні інспекції. Внутрішній — проводять штатні екологи підприємства. Вони працюють або за планом, узгодженим із директором, або самостійно, перевіряючи об’єкти без попередження. На всіх етапах виробництва підприємства дотримуються вимог законодавства України і міжнародних стандартів, що підтверджується висновками відповідних контролюючих служб та аудиторськими звітами.

«Наша птахофабрика — найбільша в Україні та друга за розмірами в Європі. Однак ми не збираємося зупинятися. Ми йдемо вперед, нарощуємо виробництво, встановлюємо нове обладнання. Якщо у 2017 році ми випустили 280 тис. тонн м’яса птиці, то в 2020 році ми зможемо досягти продуктивності в 560 тис. тонн. Таких показників не має жодне підприємство у світі. Там, де немає промисловості, виробництва, — життя завмирає. Ми не лише забезпечуємо роботою понад 5 тис. людей, а й турбуємося про їхній добробут та дозвілля. Окремим напрямом є соціальна діяльність підприємства. Тільки у 2017 році  на соціальний розвиток громад було виділено більше 25 млн грн. Крім цього, компанія активно впроваджує енергоощадні рішення. Спорудження біогазового комплексу — це не лише важливий елемент в ланці вертикальної інтеграції, а, насамперед, значний біологічний чинник. Курячий послід раніше вносили як цінне добриво в ґрунт з максимальною нормою 20 т/га. Після переробки на біогазовому комплексі цей об’єм може зрости до 100 т. А це дає змогу значно ефективніше використовувати наявні ресурси», — зауважив Ігор Лещенко, виконавчий директор ТОВ «Вінницька птахофабрика».

Подальша діяльність птахофабрики і компанії в цілому передбачає інтеграцію набутого досвіду в довгострокову перспективу задля покращення соціальної репутації холдингу, основаної на турботі про місцеві громади та довкілля.

МХП — приклад соціально орієнтованого бізнесу, який впевнено тримає лідерські позиції, постійно підтверджує якість своєї продукції та чесно і прозоро провадить діяльність. Освоєння нових технологій, застосування енергоефективних рішень та новітніх розробок дає змогу не лише розширювати виробництво і виходити на нові ринки збуту, а й збільшувати потужність без шкоди довкіллю та людям.

Джерело: журнал «Екологія підприємства».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!