Новини

Повернутися до переліку новин

Мінекоенерго фіналізувало пропозиції щодо підтримки ВДЕ і продовжує напрацьовувати з головою уряду спільні рішення

Міністерство енергетики та захисту довкілля напрацьовує спільні з прем'єр-міністром України антикризові рішення з відновлюваної енергетики, повідомив т. в. о. голови Мінекоенерго Віталій Шубін.

«Міністерство фіналізувало пропозиції щодо підтримки виробництва електроенергії з відновлюваних джерел, продовжує напрацьовувати разом із прем'єр-міністром спільні рішення щодо цього питання», — наводить слова Шубіна прес-служба Мінекоенерго на сайті за результатами відео-наради у четвер.

За його словами, актуальними залишаються питання балансування енергосистеми та розрахунків між учасниками ринку.

Крім того, т. в. о. голови Мінекоенерго зазначив, що рішення Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики та комунальних послуг, про заборону імпорту електроенергії сприятиме врегулюванню проблем на енергоринку.

Водночас він наголосив на необхідності посилення комунікацій щодо оплати за житлово-комунальні послуги та електроенергію.

"Водночас це (заборона відключень від послуг за несплату - ІФ) не має сприйматися, як сигнал не платити за спожиті послуги з постачання електроенергії, газу та комунальних послуг, оскільки від розрахунків залежить робота не лише електропостачальників, а й генерації", - зазначив Шубін.

Як повідомлялося, учасники ринку відновлюваної енергетики в рамках медіації Енергоспівтовариства (ЕС) направили уряду свої пропозиції щодо подальшого розвитку галузі та розраховують на готовність Кабінету Міністрів активізувати переговори якнайшвидше.

Голова правління «Української вітроенергетичної асоціації» (УВЕА) Андрій Конеченков сказав інтернет-порталу «Енергореформа», що «інвестори вкотре пішли назустріч владі». Після зустрічі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем підготовлені пропозиції із врегулювання ситуації, що склалася.

На думку комерційного директора ПАТ «Донбасенерго» Олега Ларіонова, високий рівень заборгованості населення та інших споживачів електроенергії в період карантинних заходів матиме вкрай негативні наслідки і для електроенергетики, і для суміжних галузей, що загрожує колапсом економіки загалом.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!