Новини

Повернутися до переліку новин

Мінприроди звернулося до суду з позовом про анулювання дозволу на скиди у Понінківської картонно-паперової фабрики

Понінківська картонно-паперова  фабрики України може бути позбавлена дозволу на скиди забруднюючих речовин у воду. Відповідний позов вже підготовлено та передано до суду. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Він зазначив, що протягом кількох років представники Державної екологічної інспекції України неодноразово встановлювали факт порушення підприємством природоохоронного законодавства у частині забруднення водного басейну р.Хомора  та робили приписи обласній державній адміністрації анулювати дозвіл  на скиди забруднюючих речовин.

 "Донедавна анулювання дозволів на скиди забруднюючих речовин було у сфері компетенцій обласних державних адміністрацій. Це стосується  і Понінківської картонно-паперової фабрики, яка була багаторічним забруднювачем водних об’єктів у регіоні. Нещодавно ситуація змінилася і територіальні підрозділи Державного агентства управління водними ресурсами України отримали можливість анульовувати дозволи у недобросовісних суб’єктів господарської діяльності. Відповідний позов вже передано до суду", - сказав Остап Семерак, нагадавши, що наприкінці 2017 року Уряд  ухвалив постанову, яка змінила процедуру видачі дозволів  на спеціальне водокористування.

«У випадку з Понінківською картонно-паперовою фабрикою це дозволяє більше не чекати на рішення обласної державної адміністрації», - сказав Остап Семерак.

Він нагадав, що раніше Уряд ініціював проведення спільного засідання Житомирської та Хмельницької регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для вирішення питання із забрудненням річок Случ та Хомора у Житомирській та Хмельницькій областях. Зокрема,  за її результатами  місцева влада мала забезпечити розробку проектно-кошторисної документації для розчистки русел річки Хомора, також забезпечити  проведення заходів із зариблення та висадження вищої водної рослинності в акваторії Хомори для збалансування  екологічного стану цієї річки.

Джерело: menr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!