Новини

Повернутися до переліку новин

Морських мешканців все частіше помічають в акваторії Дніпра під Києвом

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Асоціацію рибалок України, риба голка і дрібна медуза останнім часом стали зустрічатися в водах Дніпра в районі Києва через катастрофічний стан річки.

В Асоціації рибалок України наголошують, що поява морських мешканців у дніпровських водах говорить про катастрофічний стан Дніпра: «Вони живуть у столичній акваторії прямо під «вікнами» Верховної Ради, і це яскрава демонстрація неналежного ставлення до найголовнішої  річки країни».

В асоціації додають, що «Дніпро катастрофічно заростає і міліє»: лише в столичній акваторії 57 мілин, які через 3-5 років можуть перетворитися на острови, якщо не вжити екстрені заходи.

«За твердженням вчених, вода у водосховищах нагадує коктейль зі всієї таблиці Менделєєва. Завдяки всьому цьому солоність води підвищилася, що і дало можливість оселитися в каскаді Дніпровських водосховищ жителям морських лиманів.

Щодо дрібної медузи, то це Craspedacusta sowerbyi або амазонська прісноводна медуза з Південної Америки. Кілька років тому можна було побачити її одиничні екземпляри, але цього року - в деяких затоках як у киселі плаваєш.

Дана медуза – прибулець. Вона не властива нашій вітчизняній природі, швидше за все, потрапила у води Дніпра з чийогось акваріума. Цей вид походить родом від справжніх медуз, схожий із ними за структурою та також повинен мати щупальця, тобто це справжня, повноцінна медуза, правда у дещо зменшеному вигляді від своїх морських родичів», — зазначив голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!