Новини

Повернутися до переліку новин

Мийка повного замкнутого циклу в «Обухівміськвторресурси» - приклад повного рециклінгу!

Ще одним яскравим прикладом екотрансформаторів в Україні є підприємство «Обухівміськвторресурси», що на Київщині. Сьогодні розповімо про інноваційний приклад повного рециклінгу!

Підприємство реалізувало унікальний для України проєкт - мийку повного замкнутого циклу. Як результат - в довкілля брудна вода не потрапляє!

Про саму технологію

CECCATO BALTIC - портальна щіточна мийка для вантажних автомобілів

Мийка покликана обслуговувати вантажні автомобілі шириною 2,7м та висотою не більше 4,7 м.

Потужність – 8-10 авто/год
Виробництво — Італія

Конструкція автомийки: П-подібний портал з встановленим на ньому обладнанням і ємностями з миючими засобами. В процесі роботи автомобіль нерухомий і перебуває в зоні дії обладнання, що рухається по напрямних рейках. Портал переміщається уздовж автомобіля, послідовно здійснюючи різні операції обслуговування.

Портал приводиться в рух двома електромоторами. Колеса порталу мають двосторонні реборди для попередження сходження з направляючих рейок під час руху, що забезпечує додаткову надійність в роботі обладнання.

Група бічних щіток змонтована на двох незалежних провідних каретках, які переміщаються по похилих напрямних, котрі виконані з нержавіючої сталі. Щітка описує контур автомобіля.

Водопостачання комплексу та підведення електроживлення здійснюється за допомогою системи підвіски, коли магістралі укладаються в спеціальну пластикову гусеницю і переміщаються слідом за нею. Це дозволяє убезпечити комунікації від пошкоджень і перегинів.

Нанесення хімічних реагентів і води проводиться через групи колекторів з гальванічними елементами. Група дозуючих насосів, встановлених на порталі, виконує подачу реагентів відповідно до програми обслуговування

Вся вода після миття (чиста + очищена) збирається в лотку мийного залу, звідки за заставною трубою потрапляє в спеціальні підземні ємності - піско-нафтоуловлювачі.

Коли вода проходить по цих ємностях, за допомогою спеціальних переливних перегородок відбувається природне осадження великих зважених часток (піску). Також відбувається уловлювання нафтової плівки, що плаває на поверхні води.

В якості основного фільтруючого елемента використовується звичайний кварцовий пісок, що завдяки простоті і надійності конструкції може очищати величезні обсяги води.

Даний процес називається відстоюванням води, а після його завершення ми отримуємо освітлену воду без великих домішок і більшості нафтопродуктів.

З насосного резервуару очисних споруд вода подається штатним занурювальним насосом в систему фільтрів, де відбувається очищення стічних вод від механічних домішок.

Фільтруюча колона є пісочним фільтром.

Вода, що надходить в систему фільтрів і проходить через кварцовий пісок, очищається від дрібних механічних домішок і потім подається в резервуар для зберігання води, призначений для мийки автомобілів.

Далі освітлена вода готова до другого етапу - тонкої очистки на спеціальному фільтрі, встановленому в технічному приміщенні мийки.

Фільтр є багатошаровою піщано-гравійною колоною, яка утримує дрібні зважені речовини, при проходженні води через шари піску різних фракцій.

Після тонкої фільтрації вода готова до повторного використання для мийки автомобілів.

Програмні функції вводяться в контроллер порталу і дозволяють надалі виконувати встановлені цикли миття під час експлуатації.

Сама конфігурація включає три щітки.

Додаткові опції:

- мийка шасі і днища

- бризкозахисні екрани для горизонтальної і вертикальних щіток

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!