Новини

Повернутися до переліку новин

На біржі вперше придбали ф’ючерси на воду

Вода поповнила ряд ресурсів, поряд із нафтою та золотом, що торгуються на Wall Street, – пише Економічна правда з посиланням на Bloomberg.

Вода поповнила ряд ресурсів, поряд із нафтою та золотом, що торгуються на Wall Street, – пише Економічна правда з посиланням на Bloomberg.

Це сталося внаслідок того, що невдовзі вода може стати рідкісним ресурсом у дедалі більшій частині світу. Контракти на воду були своєрідною реакцією на восьмирічні посухи у Каліфорнії та нищівні пожежі у регіоні цього року.

Такі контракти можуть допомогти зменшити ризики впливу на водні ресурси для великих споживачів, наприклад, мигдальних ферм.

На думку аналітиків, у найближчі роки ринок таких ф’ючерсів зростатиме, оскільки кліматичні зміни, посухи і зростання кількості населення зроблять питання цінності води одним із основних.

Перші контракти виставила на продаж CME Group Inc. Ціна за 1 м3 води – близько 0,4 долларів. Ф’ючерси пов’язані з Індексом Nasdaq Veles California Water Index, що вимірює зважену середню ціну води.

На сьогодні 2 мільярди людей проживають у місцевості з проблемами доступу до води, а дві третини населення світу можуть зіткнутися з браком водних ресурсів упродовж 4 років.

Хоч водні контракти і допомагають виробникам пом’якшити цінові ризики, професор Стенфордського університету Варто Томпсон вважає, що вони не сильно вплинуть на ринок. «Поява ф’ючерсів на воду не змінює ризиків, пов’язаних з меншою пропозицією води у світі, – вони просто є реакцією на ці процеси», – зауважив він.

Джерело: Економічна правда.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!