Новини

Повернутися до переліку новин

На Тернопільщині планують виробляти біопаливо на всіх відновлених спиртзаводах

У Тернопільській області планують виробляти біопаливо на 11 підприємствах спиртової галузі Державного підприємства "Укрспирт".

Про це йдеться у Стратегії розвитку спиртової галузі, яку 2 лютого погодили в.о. директора «Укрспирту» Юрій Лучечко та голова ТОДА Степан Барна.

Сьогодні частина підприємств спиртової галузі на Тернопільщині не працює – у майбутньому їх планують відновити. Окрім традиційних видів харчового та технічного спирту за рахунок модернізації та встановлення нового обладнання планується виробляти біоетанол, біодизель та біогаз.

Згідно з планом, післяспиртова барда буде використовуватися для створення кормових сумішей для відгодівлі великої рогатої худоби.

Тернопільська ОДА пообіцяла підтримати законодавчі ініціативи ДП "Укрспирт", спрямовані на реалізацію проектів у спиртовій галузі області.

Юристами ДП "Укрспирт" підготовлено та передано до Кабінету Міністрів України законодавчі пропозиції "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розвитку сфери виробництва біологічних видів палива" та "Про внесення змін до Закону України "Про митний тариф України" щодо врегулювання обігу спиртовмістноі продукції та до Податкового кодексу України", метою яких є диверсифікация ставок акцизу та створення сприятливих умов функціонування ринку вітчизняної спиртовмісної продукції.

Сторони вирішили найближчим часом провести виїздну нараду з організаційних та технічних питань в рамках виконання стратегічного плану. 

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!